Méér bezoekers in Katwijk. Méér bezoekers op de website. En méér bezoekers in het VVV-kantoor. Het jaar 2015 bracht drukke tijden voor VVV Katwijk.

In samenwerking met partner B&B aan Zee opende Katwijk Marketing in 2014 een VVV-kantoor in de receptie van het bed and breakfast.

Na een uitgebreide evaluatie na afloop van het eerste seizoen besloten vertegenwoordigers Piet de Vries en Marian Krijgsman om de samenwerking in 2015 voort te zetten. En gelukkig met succes. Niet alleen toeristen wisten VVV Katwijk dit jaar te vinden, ook veel Katwijkers maakten weer gebruik van de diensten van de organisatie.

“Nu het Kustwerk is afgerond, weten de bezoekers ons weer goed te vinden. In het kantoor was het duidelijk drukker dan vorig jaar. We kregen veel vragen over het kustwerk en de garage, maar er waren ook veel complimenten,” zegt Marian Krijgsman. De aanloop was enorm, ook van gasten die spontaan naar Katwijk reden, zonder vooraf een accommodatie geboekt te hebben. “We hebben vaker dan vorig jaar ‘nee’ moeten verkopen aan gasten, omdat er geen plekken – en dan met name voor korte periode – beschikbaar waren. Dat is aan de ene kan natuurlijk jammer, maar het zegt wél iets over de populariteit van ons dorp. We zijn duidelijk weer terug!”

Katwijk Marketing coördineert de VVV-functie van Katwijk en verzorgt de digitale informatievoorziening. Vorig jaar werd er gewerkt aan het moderniseren van de website en het verbeteren van de vindbaarheid. En met resultaat. “In de hoogzomermaanden hadden we op de website 40 % extra bezoekers ten opzichte van vorig jaar. Er wordt online vooral veel naar informatie gezocht over strandhuisjes en andere overnachtingsmogelijkheden. Maar ook de evenementenkalender wordt veel geraadpleegd,” legt Annemarie Guijt van Katwijk Marketing uit. “En niet alleen het aantal bezoekers steeg, we mochten ook weer veel nieuwe verhuurders op de website verwelkomen. En dat is natuurlijk mooi: zo hebben we toeristen meer te bieden.”

Sinds 1 november heeft het VVV kantoor beperktere openingstijden: op woensdag- en vrijdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. Bij de start van het nieuwe seizoen, in april 2016, zal het kantoor in de Wilhelminastraat weer op volle sterkte gaan draaien. Tot dan verzorgt Katwijk Marketing op de overige dagen telefonisch de dienstverlening. Katwijk Marketing is hiervoor op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.30 uur op telefoonnummer (071) 303 07 07.