Tijdens een informatieve sessie werd donderdagavond de locatie besproken waar een nieuwe hoofdbibliotheek zou moeten komen. De locatie die het College voordraagt is de plaats van Haasnoot en de Griek aan de Voorstraat.

Negen mensen maakten gebruik van het spreekrecht. De meeste insprekers zagen de bibliotheek liever niet op deze plek. Zij hadden vragen over de invulling van de bibliotheek, de kosten van ruim 11 miljoen, de nadelen voor de omwonenden of vonden een verhuizing sowieso niet nodig. Directeur Jan Klerk van bibliotheek Katwijk ziet zeker wel toekomst op deze locatie die een prima verbinding met het museum zou zijn. “ Ik ben er van overtuigd dat de nieuwe bibliotheek op deze plek zeker succesvol zal zijn ” aldus Klerk.

Over 2 weken zal de Raad met elkaar in discussie gaan of deze locatie geschikt is. Daarna valt een besluit. Kan men dan echt plannen gaan maken of… Is men weer terug bij af en moet worden gezocht naar een andere locatie?

Comments

comments

DELEN

6 REACTIES

  1. versterken? De leegstand van de winkels bevorderen door hoge parkeer tarieven en geen zondag opstelling. Want de 11 miljoen moet toch ergens door worden opgebracht, dus ook de inwoners die niet naar deze biep gaan!! Even naar de biep en dan € 2,- kwijt zijn, bevorderd niet het bezoekers aantal ook niet.

    • Cees niet zaniken over parkeren en de tarieven. Je bent wel gek als je met de auto naar het centrum komt, in Katwijk ben je met de fiets overal in een kwartiertje. En de tarieven, zet je auto eens neer in Den Haag of Amsterdam.

  2. Als het kantoor gedeelte en het boeken depot moet worden los gekoppeld van de biep, scheelt dat een hoop m2 meters. Het kantoor gedeelte en het depot kan gemakkelijk worden verplaatst naar het Heen waar div.bedrijfs gebouwen leeg staan!!! Het geeft dan ook minder overlast van de vrachtwagens die de nieuwe boeken komen afleveren, die anders via de voorstraat naar de biep moeten rijden. Ook de bevoorrading van de andere vestigingen geeft dan veel minder overlast. De hoofd biep kan dan gewoon op de oude plaats blijven en worden gemoderniseerd.In Rijnsburg en Valkenburg hebben tenslotte ook geen kantoor en voorraad meer. Waarom kan de gemeentelijke organisatie wel op div. hun werk doen ( 3 locatie’s) en is dit voor de biep onbespreekbaar!!!!!! STATUS, dat is waar het hierom gaat, pochen met onze centen,is dat wat de christelijke politiek inhoud en uitstraalt? Het staat in de Bijbel wel anders !!!!!

Comments are closed.