Zo’n dertig vrijwilligers uit zo’n tien verschillende kerken(lijke organisaties) kwamen maandag 23 november naar de inspiratieavond over kerkelijk jeugdwerk, georganiseerd door Welzijnskwartier.

Het thema van de avond ‘waarom jongeren de kerk verlaten’ bleek bij de deelnemers uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg zeer herkenbaar.

De zorg om de jeugd werd met elkaar gedeeld. Sprekers Corjan Matsinger en Steven Middelkoop namen de deelnemers mee in de huidige jeugdcultuur en hebben uitgelegd waarom de kerk en het jeugdwerk vaak niet aansluiten bij de belevingswereld van de jongeren. Deze ‘valkuilen’ werden vervolgens omgezet in kansen voor het jeugdwerk. Zoals: ‘bouw aan een persoonlijke band met de jongeren’ of ‘maak het jeugdwerk van, voor en door jongeren”.

Geïnspireerd en aan het denken gezet, zijn de deelnemers huiswaarts gegaan. Welzijnskwartier is blij met de enthousiaste reacties van de deelnemers, en zal hen ondersteunen bij hulpvragen tijdens het in praktijk brengen van het geleerde.
Welzijnskwartier maakt plannen voor volgende inspiratieavonden over kerkelijk jeugdwerk in 2016.