Op zaterdag 17 september organiseert Natuurcentrum Katwijk in samenwerking met Staatsbosbeheer een wandeling met herder Thomas van der Mey en zijn schaapskudde. Aanmelden is verplicht en vol is vol.

Na twee weken grazen in de Wassenaarse duinen doen de schapen zich deze week te goed aan de Katwijkse Zuidduinen. Onze duinen met hun korte begroeiing bieden ruimte aan veel bijzondere soorten planten die kenmerkend zijn voor gezonde kalkrijke duinen. Maar door landbouw, industrie en auto’s komt er te veel stikstof in de lucht. Die stikstof is voedsel voor struiken en grassen die de zeldzame duinplanten verdringen. Om dat tegen te gaan en het duin meer ‘open’ te houden wordt jaarlijks in samenwerking met de provincie Zuid-Holland een herder met schaapskudde ingezet.

Inwoners uit Katwijk krijgen deze zaterdag de kans om meer te weten te komen over het herdersvak. Voor de kinderen wordt tijdens de wandeling een heuse ‘schapenquiz’ georganiseerd. De wandeling start om 12:00 uur vanaf de groen-witte slagboom bij de Soefitempel aan de Sportlaan te Katwijk aan Zee.

Aanmelden kan bij een van de vrijwilligers van Natuurcentrum Katwijk: carolinekoiter@hotmail.com. Om het voor de schapen niet al te druk te maken kan maar een beperkt aantal mensen meewandelen. Wees er dus op tijd bij!

Comments

comments

DELEN