Bewegen is gezond, daarom organiseert Welzijnskwartier iedere vrijdagochtend een wandel activiteit voor iedereen die zin heeft in een beetje beweging.

De groep verzamelt om 9.30 uur bij Huize Callao. De wandeling duurt tot ongeveer 11.00 uur. In matig tempo wordt er iedere keer weer een andere route gelopen. De routes gaan door de mooie natuurgebieden die Katwijk rijk is, door duin en over strand. Na afloop is er nog gelegenheid om met elkaar een kopje koffie of thee te drinken en na te praten.

Taal oefenen
De wandelgroep is voor iedereen, zowel nieuwkomers als Katwijkers. Een belangrijk doel van de wandeling is de integratie van nieuwkomers te bevorderen, zodat men met anderen in contact komt en elkaar leert kennen. De nieuwe Katwijkers leren de omgeving kennen, oefenen met de taal en maken kennis met de inwoners van Katwijk. Het is de bedoeling dat er tijdens het wandelen Nederlands gesproken wordt, zodat men de taal kan oefenen en anderen hen daarbij kunnen helpen. Maar het leukste van de wandelgroep is natuurlijk het samen wandelen en genieten van de mooie omgeving.

Meewandelen
Wilt u een keertje meewandelen, kom dan eens op een vrijdag om 9.30 uur naar Huize Callao, Callaoweg 1 in Katwijk. Wilt u eerst meer informatie dan kunt u contact opnemen met Anneke Olivier, email: annekeolivier@live.nl