Bewegen is gezond, daarom organiseert Welzijnskwartier iedere vrijdagochtend van 9.30 tot 11.00 uur een wandel activiteit voor iedereen die zin heeft in een beetje beweging in de frisse buitenlucht. De wandeling start vanuit Huize Callao, men loopt in een rustig tempo iedere keer een andere route.  De groep bestaat al een aantal jaar en is voor het nieuwe jaar op zoek naar vrijwilligers. De vrijwilliger begeleidt de deelnemers, zet de wandelroute uit, verzorgt de koffie en thee na afloop en wandelt natuurlijk mee.

De wandelgroep is voor iedereen, zowel nieuwkomers als Katwijkers. Een belangrijk doel van de wandeling is de integratie van nieuwkomers te bevorderen, zodat men met anderen in contact komt en elkaar leert kennen. De nieuwe Katwijkers leren de  omgeving kennen en maken kennis met de inwoners van Katwijk. Het is de bedoeling dat er tijdens het wandelen Nederlands gesproken wordt, zodat men de taal kan oefenen en anderen hen daarbij kunnen helpen. Maar het leukste van de wandelgroep is natuurlijk het samen wandelen en genieten van de mooie omgeving. De routes gaan door de mooie natuurgebieden die Katwijk rijk is, door duin en over strand. Na afloop is er nog gelegenheid om met elkaar een kopje koffie of thee te drinken en na te praten.

Heeft u interesse voor deze vrijwilligersfunctie of wilt u eerst meer informatie, dan kunt u contact opnemen met  Anneke Olivier, telefoon: 071 402 69 53 of email: annekeolivier@live.nl.

 

Comments

comments

DELEN