Op woensdag 21 september organiseerde het Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning in nauwe samenwerking met Woonzorgcentrum De Wilbert, de warme mantel XL voor mantelzorgers in de gemeente Katwijk.

In de serre werden de mantelzorgers welkom geheten door Ingrid Parker, manager Zorg De Wilbert. Daarna vertelde gastspreker Elly Hasselman, casemanager dementie Curadomi Thuiszorg, welke ondersteuning er mogelijk is waardoor mantelzorgers de zorg langer vol kunnen houden.

Workshop kiezen
Hierna konden de mantelzorgers twee workshops naar keuze kiezen: Mindfulness, omgaan met de iPad, handmassage en ‘Heb je even?’. Onder het genot van een hapje en een drankje konden de mantelzorgers de middag nog met elkaar afsluiten. ‘Heerlijk om even los te zijn van de zorg’ was de reactie van een van de aanwezige mantelzorgers.

Voorkomen dat mantelzorgers overbelast raken
Mantelzorgers zorgen voor een naaste, meer dan acht uur per week en langer dan drie maanden. Bijvoorbeeld voor een zieke partner, een kind met een beperking, een broer met een psychische aandoening, een buurvrouw die aan dementie lijdt. Het Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning wil voorkomen dat mantelzorgers overbelast raken en helpen hen een handje op weg om de zorg vol te kunnen blijven houden.

Inschrijven
Wilt u ook deelnemen aan bijeenkomsten die het Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning organiseert? Schrijft u zich dan bij ons in als mantelzorger. Inschrijven kan digitaal via de website www.mantelzorgsteunpunt.nl of via 071-4033323.

warme-mantel

Comments

comments

DELEN