Op vrijdag 5 februari neemt de gemeente Katwijk deel aan de tiende jaarlijkse Warmetruiendag. De verwarming gaat een standje lager.

De trui staat op deze dag symbool voor wat je zelf kunt doen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Op deze nationale dag van energiebesparing zetten deelnemers de thermostaat minimaal één graad lager. Per graad bespaar je al 6% energie.

Doe ook mee met de Warmetruiendag. Iedereen kan zich ervoor aanmelden. De dag staat symbool voor samen energie besparen om daarmee de CO2-uitstoot te beperken. Dat dit ook werkt, blijkt uit de cijfers: als we allemaal samen op deze ene dag de verwarming een standje lager zetten, besparen we het jaarverbruik van Vlieland, Terschelling en Schiermonnikoog samen. Doen we dit elke dag in het stookseizoen, dan kunnen we met de bespaarde energie Amsterdam een jaar lang van energie voorzien.

De gemeente Katwijk zet samen met onder andere de Rabobank en Dunavie de verwarming een graad lager. Stichting 20duurzaam20 steunt dit initiatief ook.

Ook het Katwijks Museum besteedt aandacht aan deze dag van de warme (vissers)truien. De tentoonstelling van de visserstruien wordt gecombineerd met de Warmetruiendag. Van 13.00 – 17.00 uur zijn er diverse activiteiten, zoals: een lezing en rondleiding over de visserstruien. Kom je met een warme trui naar het museum, dan krijg je korting op de toegangsprijs. De Warmetruiendag is een initiatief van het Klimaatverbond: www.klimaatverbond.nl. Aanmelden voor de Warmetruiendag kan op www.warmetruiendag.nl.

2 REACTIES

  1. hoeveel kost deze nutteloze actie nut? Met de oliecrisis in 1973 was er al tv-spot dat we de radiator een graadje lager konden zetten en een dikke trui moesten aantrekken.

Reacties zijn gesloten.