De eigenaar weet niet of hij een restaurant of discotheek in de ouwe Cassacara wil, lazen we in de media. Wat vervelend. Best lastig. Een restaurant aan de Tramstraat zou toch echt zo jofel zijn. Zo’n chique etablissement met chambres  séparées waar je heimelijk met een charmante dame, gekleed in een glas-in-lood jurkje, romantisch tête-à-tête kunt dineren. Het lijkt me mieters. Een Kattuks soireetje. Een snelcursus culinairisch Frans is dan wel te recommanderen.

‘Garçon, un Château Lafite Rothschild 1879 (prijs op aanvraag), s.v.p!’ Ach nee, stel je voor je wordt onverhoeds door een ‘bekende’ gesignaleerd. Misschien krijg je dan wel een optater met die Lafite op je tetter. Wel een onvergetelijk avondje. Toch maar beter een danssalon. Een vrolijk quicksteppie met aansluitend een Weense wals. Heerlijk. Hè nee, doe maar niet! Als je per abuis tegen iemand aan botst krijg je bonje of boze blikken. Dan toch liever een theesalon met petit-fourtjes of tompoucen. ‘De Theeschuit’. Fout, fout! Tompoucen oppeuzelen geeft altijd zo’n heisa. De hele room kwakt op je kloffie als je op het bladerdeeg drukt. Ik zou wel eens willen weten welke smiecht deze irritante lekkernij heeft uitgevonden. Ik denk dat de schoonmaakfabrikanten of stomerijen erachter zitten. Dan maar beter een knus koffiehuis. Oh nee, dom. Van koffiedrinken komen praatjes van. Da’s waar ook. Er wordt al genoeg geleuterd. Wat zeg je? Een Surinaamse rotishop? Daar zeg je wat. Dat zou tof zijn. Smikkelen bij ‘Stanley’s rotishop’. Maar ja, het is alleen kip, hè? Het moet wel iets met vis of veel vlees zijn. Een Molvaanse grillroom misschien? Gebraden varkensoortjes met slagroom. In Molvanië schijnt dat het landelijk gerecht te zijn. Dank je de koekoek. Ben niet mesjogge! Kies ik liever voor een Schots eethuis. Daar voelt de nassende Kattuker zich denk ik meer thuis. Haggis met wiskey. Haggis wordt traditioneel met een doedelzak geserveerd. Heb je wel aan de Tramstraat zo’n doedelzakspeler nodig. Nou, dat zal me een soesah geven. ‘Bezwaren tegen doedelzakspeler’ op de voorpagina’s. Pfffft. Misschien creëren we het ‘Katwijks doedelzakarrest’ als bezwaren bij de hoogste rechtsinstantie in Den Haag worden uitgevochten.

Of dan toch een discotheek? Ja gezellig joh. Jolijt en vrolijke deunen maar ook loeren of beloerd worden. Steelse blikken, serpent, grijnzen, jaloezie, gejank en zelfs wanhoop. Puinhoop. Krijg je dat gezanik weer.

Ik kan me voorstellen dat de eigenaar van de Cas het niet weet. Mij zal het worst wezen. Ik ga een stukkie flaneren. We moeten meer bewegen. Kost niks. Noedoe!

Bas Zweng
Katwijk aan Zee

Comments

comments

DELEN