Van zaterdag 9 juli tot en met zondag 4 september lanceren kinderen miniraketjes, en bij goed weer waterraketten in de tuin van Space Expo. Met raketsnelheid wordt verteld over de geschiedenis van draagraketten waarna het spannend wordt als de kinderen zelf verschillende soorten raketten gaan lanceren.

Naast waterraketten worden ook ballon-, lucifer- en minidrukraketten gedemonstreerd en gelanceerd. Natuurlijk wordt net als in de echte ruimtevaart goed gekeken naar de veiligheid en de weersomstandigheden. Bij gunstig weer zullen raketten buiten gelanceerd kunnen worden. Het raketprogramma is geschikt voor alle kinderen tot ongeveer 14 jaar. Ook ouders en grootouders zijn van harte welkom.

Planetarium
Gedurende de zomervakantie staat in de permanente ruimtevaarttentoonstelling van Space Expo een opblaasbaar planetarium opgesteld. Op de koepel van dit planetarium wordt de sterrenhemel geprojecteerd. Bezoekers krijgen niet alleen uitleg over wat er allemaal voor verschijnselen ’s nachts boven onze hoofden te zien is maar worden ookverder de ruimte in meegenomen. De virtuele reis in het planetarium voert langs planeten, sterren en sterrenstelsels. Bezoekers ontdekken verre werelden en wie weet vinden we ooit op een exoplaneet leven!

Bezoek ESA-ESTEC per Space Train
Tijdens de zomervakantie is het mogelijk om vanuit Space Expo per Space Train een bezoek te brengen aan de grootste technologische vestiging van de Europese ruimtevaart, ESA-ESTEC. Hier in Noordwijk worden de nieuwe ruimtevaartprojecten ontwikkeld en satellieten getest. Tijdens deze tour krijgen de bezoekers een onbemande mini-shuttle te zien. Dit ruimteschip is een stap in de ontwikkeling om te komen tot een volwaardig ruimtevliegtuig. De tour naar ESA-ESTEC is geschikt voor iedereen die goed ter been is en minimaal 9 jaar oud is. Vanaf 14 jaar is een geldig legitimatiebewijs verplicht.

Comments

comments

DELEN