Vanaf 8 september gaat de derde editie van de succesvolle Nuon Club Competitie van start. Negen amateursportverenigingen maken kans op 10.000 euro met hun originele idee voor energiebesparing.

De clubs investeren het gewonnen bedrag vervolgens in energiebesparende en duurzame maatregelen, met hulp van een energieadviseur. Sportclubs doen mee door hun idee in foto of video vast te leggen, met een korte motivatie erbij. Op nuon.nl/club staat alle informatie voor de deelnemers. De inzending sluit op maandag 24 oktober.

Hoge energiekosten sportclubs
Uit verschillende onderzoeken blijkt dat veel sportclubs het financieel moeilijk hebben omdat hun inkomsten sterk dalen, sponsorgelden afnemen en kosten stijgen. De energiekosten bedragen gemiddeld 15-20% van de begroting. Nuon biedt een helpende hand en stimuleert sportclubs na te denken over mogelijkheden om de energiekosten te verlagen.

Toine van Peperstraten
Toine van Peperstraten is, net als voorgaande jaren, voorzitter van de jury: “De vorige edities van de Nuon Club Competitie leverden heel originele ideeën op voor energiebesparing. Hopelijk worden we dit jaar weer verrast!” Rugby Club Haarlem liet in 2015 in een spectaculaire video zien dat ze door te trainen met een zogenoemde scrumbok energie opwekten voor de veldverlichting. Initiatiefnemer Wim Numan: “We hebben na de nominatie heel rugbyend Nederland gemobiliseerd. En we wonnen! Het prijzengeld investeren we in een nieuw clubhuis, met zonnepanelen en vloerverwarming.”

Waarom amateursportclubs?
Roos ten Hove, Project Manager Sponsoring bij Nuon, legt uit: “We kiezen voor amateurclubs vanwege hun belangrijke rol in de samenleving. Sport brengt mensen samen, is goed voor de gezondheid en heeft een belangrijke opvoedkundige taak. Veel sportverenigingen hebben het financieel moeilijk. Wij dragen ons steentje bij door in te zetten op niet alleen een eenmalige prijs, maar ook op een structureel lagere energierekening. Daarmee spek je dus de clubkas én spaar je het milieu!”

Over de Nuon Club Competitie
Sinds 2014 organiseert Nuon jaarlijks de Nuon Club Competitie. Een deskundige jury beoordeelt alle ingezonden ideeën en nomineert vijftig clubs voor de publieksronde. De negen clubs met de meeste publieksstemmen winnen de Nuon Club Competitie en ontvangen € 10.000. Een energieadviseur adviseert de clubs vervolgens hoe zij dit geld zo duurzaam mogelijk kunnen investeren.

Comments

comments

DELEN