Afgelopen zaterdag stond er voor Madjoe een ‘do or die’ wedstrijd op het programma. In Maasdijk moest ons vlaggenschip aantreden tegen koploper Dijkvogels.

De heenwedstrijd in de Middelmors werd nipt verloren door Madjoe, maar die wedstrijd had aangetoond dat er zeker kansen zouden liggen om de 2 punten mee te nemen uit Maasdijk. In de poule zijn al veel verrassende uitslagen voorbij gekomen, waardoor de strijd om de bovenste 2 plekken weer volledig open lag voor Madjoe. Zeker na de winst van 2 weken geleden op Paal Centraal. Feit was wel, dat de wedstrijd tegen Dijkvogels cruciaal zou worden. Bij verlies zouden onze oranjehemden in ieder geval voorlopig afhaken in de strijd om de bovenste plekken. Er werd gestart met de volgende namen; Jasper de Koning, Roelof Hogewoning, Merryn van Velzen, Matthijs van Putten, Rosanne van den Oever, Nienke Hermans, Leanne de Mooy en Jeanine Sloos.

Om 17.25 uur klonk het eerste fluitsignaal in ‘sportcentrum Maasdijk’. Vanaf de eerste paar minuten werd meteen duidelijk dat beide ploegen vandaag niks cadeau zouden geven. Er werd erg fel verdedigd, waardoor pas na een paar minuten Dijkvogels voor de eerste goal van de middag zorgde. Jasper de Koning zorgde met een afstandsschot voor de aansluitingstreffer. Na een minuut of 10 lukte het Madjoe om de wedstrijd langzaam naar zich toe te trekken. Door een benutte vrije bal van Leanne de Mooy en een afgeronde strafworp van Merryn van Velzen nam ons vlaggenschip de leiding in de wedstrijd. Toen Nienke Hermans met een fraai afstandsschot de korf wist te vinden en ook Rosanne van den Oever scoorde, kwam de stand op 3-6 in het voordeel van Madjoe. Dat de thuisploeg tot dan toe nog zo weinig goals had gescoord, was de verdienste van een zeer sterk verdedigend Madjoe. Zoals al vaker aangetoond dit seizoen, lukte het ons eerste met collectief verdedigen om het de tegenstander erg lastig te maken. Jammer genoeg kwam Dijkvogels terug tot 6-6 vlak voor rust, door 3 benutte afstandsschoten. Ons vlaggenschip zocht tevreden de kleedkamer op en er werd afgesproken dat dit niveau vastgehouden moest worden. Verdedigend moest de felheid behouden blijven en in de aanval zouden de goals dan vanzelf komen. .

De 2e helft begon echter anders dan Madjoe zich had voorgesteld. Binnen 5 minuten na rust wist Dijkvogels 4 keer de korf te vinden met afstandsschoten, waardoor onze oranjehemden gelijk tegen een achterstand aankeken. Het kreeg zelfs nog de 11-6 om de oren, waarmee de wedstrijd na 10 minuten in de 2e helft al leek gespeeld. Maar zoals al vaker aangetoond dit seizoen, is dit Madjoe mentaal erg sterk. Nienke Hermans en Matthijs van Putten zorgden er namelijk voor dat het gat naar 3 punten verschil werd gebracht, waardoor de spanning weer in de wedstrijd kwam. Marjolein Pronk en Maurits Vink kwamen in de ploeg om nog wat te forceren. Helaas begonnen de ballen bij de ploeg uit Maasdijk toen makkelijk te vallen, waardoor er met nog 10 minuten te spelen een 16-8 stand op het scorebord stond. Lichtpuntje van deze tweede helft, was de invalbeurt van Niels van Delft, die de laatste 8 minuten Roelof Hogewoning mocht vervangen. Hij forceerde zelf een strafworp, die hij wist te benutten, waarna hij met een fraaie combinatie ook nog Jasper de Koning in stelling bracht om te scoren. Uiteindelijk floot de scheidsrechter bij een 18-10 stand voor het laatst en dropen de spelers van Madjoe af.

Geconcludeerd kan worden dat het verschil tussen de eerste en de tweede helft deze zaterdag gewoon te groot was. De strijd om de eerste plek in de poule kan ons vlaggenschip wel vergeten en ook de aspiraties op de tweede plek kunnen voorlopig de koelkast in. Toch is in deze poule alles mogelijk en staan er voor Madjoe nog 5 finales op het programma. Taak is om de druk op de concurrenten te houden en elke wedstrijd vol voor de winst te gaan. Te beginnen met aanstaande zaterdag tegen de hekkensluiter ESDO. Om 16.55 uur zal het eerste fluitsignaal klinken in sporthal de Middelmors, waar Madjoe D3 team van de week is en dus op zal lopen met de spelers van ons eerste. Kom allemaal om onze oranjehemden naar de overwinning te schreeuwen!

Dijkvogels – Madjoe 18-10(6-6) doelpunten: Jasper de Koning (3), Nienke Hermans (2), Merryn van Velzen (1), Leanne de Mooy (1), Matthijs van Putten (1), Rosanne van den Oever (1), Niels van Delft (1)