Een oppermachtig Quick Boys vrouwen 1 heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen met een monsterscore afgesloten. Thuis werd Berkel vrouwen 2, ook een promovendus uit de vierde klasse, eenvoudig verslagen met 7-0.

Halverwege stond het slechts 2-0 maar na het laatste fluitsignaal dus 7-0. Berkel was duidelijk gekomen om zo min mogelijk doelpunten tegen te krijgen. Want vanaf het eerste fluitsignaal trok het zich massaal terug voor de eigen 16 meter. En dat zo iets niet makkelijk voetballen is hebben we vele malen op televisie gezien. De Vrouwen van Nieuw Zuid wisten echter wel hoe ze hiermee om moesten gaan.

Na het eerste fluitsignaal was het meteen duidelijk, het zou vandaag eenrichtingverkeer worden. Berkel trok zich terug en de Quick Boys vrouwen deden wat ze moesten doen. De rust bewaren en niet alle ballen diep en hoog naar voren spelen want daar was het veel te druk. De bal werd achterin in alle rust rondgespeeld en zo werd getracht Berkel uit de tent te lokken. Die hadden daar in het begin van de wedstrijd niet zo veel zin in, bang om veel doelpunten om de oren te krijgen. Het eerste doelpunt was een toonbeeld van rust bewaren en op het juiste moment de juiste pass geven. Celine van Duijvenvoorde krijgt de bal achterin toegespeeld en ziet Pieneke Remmelzwaal een actie maken. Met een vreselijk nauwkeurige pass legt zij de achter de verdediging van Berkel en Pieneke hoeft daarna alleen nog maar de keepster te verslaan en het is 1-0. We schrijven dan de 13e minuut. Het tweede doelpunt, exact 13 minuten later, lijkt wel een kopie van de eerste. Weer is het Celine die met een enge precisie de bal van achteruit op de schoenen van Pieneke legt. Die legt de bal op haar beurt terug op de inkomende Emma van der Plas die verwoestend uithaalt en de bal in het doel ziet verdwijnen. Na deze 2-0 blijft de thuisploeg rustig en zoekt naar meer kansen en mogelijkheden. En achterin, achterin wordt werkelijk niets weggegeven.

In de rust, lopend naar de kleedkamer wordt er al gesproken waarom er niet meer gescoord wordt en waarom we er niet makkelijker doorheen komen. Afgesproken wordt, onder het genot van een limonade en een sinaasappeltje, om het tempo wat op te voeren. En dan bedoelen we het baltempo. Ook de complimenten worden gemaakt voor het vertoonde spel. Het ziet er oppermachtig uit. Het spelletje waarmee we eind vorig seizoen zijn begonnen wordt moeiteloos weer opgepakt en steeds beter uitgevoerd.

De tweede helft begint spetterend. Binnen 5 minuten is de score verdubbeld. Een corner genomen door Judith Jonker komt, hoe kan het ook anders, neer bij de tweede paal. Daar staat Pieneke helemaal vrij en kan de bal simpel binnen tikken. Vanaf de aftrap een onderschepping van de bal, die wordt gespeeld naar Roos Hoek, die kan naar binnen draaien en vrij uithalen van buiten de 16 meter. De keepster had het nakijken. Dan gaan de meiden van Nieuw Zuid helemaal los. Er wordt getikt, het baltempo gaat omhoog, en Berkel kan niet meer volgen. In de 13e minuut gaat Roos op de solo tour. Speelsters om haar heen bewegen allemaal en trekken daarmee de hele verdediging uit elkaar zodat Roos eigenlijk vrije doorgang heeft en weer kan scoren. Na 22 minuten spelen het volgende doelpunt. Ook nu wordt de bal achterin rondgespeeld en ziet Sanne van Beelen een gaatje waar ze gebruik van kan maken. Ook nu is er weer veel beweging en komen de speelsters van Berkel ogen tekort om iedereen te volgen. Sanne laat een schotje los op het doel en door een stuiter vlak voor de keepster kan die de bal niet pakken en gaat de bal over haar handen heen het doel in. Een mooi doelpunt? Nee, maar hij telt wel. Het laatste doelpunt valt vlak voor tijd. Een ook hierbij gaat de keepster niet helemaal vrij uit. Julia van Duijvenvoorde, normaal aan de linkerkant spelend maar voor de gelegenheid even geruild met Willemijn Haasnoot, zoals zoveel speelsters van posities wisselden vandaag, komt over rechts door na een uitstekende pass. Kan doorlopen en naar binnen trekken en uithalen op het doel. Ook dat schot is niet onhoudbaar maar gaat onder de keepster door het doel in. De eindstand komt met dit doelpunt op 7-0.

Aan deze overwinning deden 14 speelster mee. Een speelster kampt nog met een blessure en van een speelster is net de overschrijving binnen en kon dus ook nog niet opgesteld worden. Dat iedereen gretig is blijkt wel uit het feit dat als er gewisseld wordt dit tot wat boze en teleurgestelde blikken leidt.

Komende zaterdag spelen de Vrouwen van Nieuw Zuid uit bij Rijnvogels om 12.00 uur.

Meer info en foto’s op www.quickboysvrouwen1.nl