Medewerkers van Welzijnskwartier Vrijwilligers Informatiepunt (VIP) zijn vanaf woensdagmiddag 28 oktober elke week te vinden in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever om informatie te geven over vrijwilligerswerk.

Corine Hoek van het VIP: “Al een tijd waren we op zoek naar een locatie waar we goed zichtbaar zijn en waar we mensen op weg helpen als zij meer willen weten over vrijwilligerswerk. Het is voor ons een goede kans om op woensdagmiddag een vaste plek te hebben in de bibliotheek aan de Hoorneslaan.”

Ook bibliotheekdirecteur Jan Klerk is positief over de samenwerking met het VIP. “In de bibliotheek lopen mensen makkelijk binnen om een boek te lenen of aan een cursus of andere activiteit deel te nemen. Daar past informatie halen over een onderwerp als vrijwilligerswerk prima bij. Bovendien werkt de bieb graag samen met lokale organisaties die de inwoners van Katwijk stimuleren in hun ontwikkeling.”

Iedereen die geïnteresseerd is in vrijwilligerswerk of hierover vragen heeft, is welkom op woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever. Een afspraak maken is niet nodig. Samen met een medewerker van het Welzijnskwartier kan er gekeken worden wat de mogelijkheden zijn. Maar ook vrijblijvend rondkijken in de vrijwilligers-vacatures is mogelijk.

Wethouder Mostert zal op 28 oktober 2015 om 13.30 uur aanwezig zijn bij de officiële opening.

Comments

comments

DELEN