We weten het allemaal: luchtvervuiling via uitlaatgassen is gevaarlijk, zorgt voor de uitstoot van veel fijnstof en is daarmee bedreigend voor onze gezondheid.

Wanneer zijn we niet meer totaal afhankelijk van olie of gas en gaan we eindelijk schoon en voordelig elektrisch rijden? Dat moment lijkt nog ver weg, maar ook in onze woonplaats wordt al een paar jaar hard gewerkt om die droom toch uit te laten komen. Een klein, innovatief Katwijks bedrijf heeft nu, na een lange, grondige testfase de oplossing voor een schoner en energiezuinig woon-werkverkeer een stuk dichterbij gebracht: op het voormalige vliegveld Valkenburg werd de E-ONE ontwikkeld, een elektrisch aangedreven éénpersoons vervoermiddel. Brengt dit wondertje op wielen de toekomst echt dichterbij? De eerste gebruikers weten dat zeker, maar oordeelt u zelf.

In ‘Werken naar de toekomst’ laat RTV Katwijk TV zien waar en hoe de E-ONE nu in serie vervaardigd wordt en de makers van dit programma volgen ook een gebruiker die er al maanden dagelijks mee van huis naar werk rijdt en er enthousiast over vertelt.

Werken naar de toekomst kunt u vanaf maandag 15 februari alle dagen om 21.30 uur bekijken en dit programma wordt in de week van 22 februari alle ochtenden om 11 uur en alle middagen om 5 uur herhaald.