Het nieuwe kalenderjaar 2016 begon voor Cees Oostindie, voorzitter van het bestuur van Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’ (SHD) met een grote verrassing.

Oostindie: ,,Via social media las ik dat Stella van Veen per 1 januari 2016 als manager Woondiensten en M.T.-lid bij woningcorporatie Dunavie is gestopt. Dat kan natuurlijk altijd, maar in hetzelfde bericht las ik dat ze per 1 januari 2016 terugkomt bij Dunavie als interim-manager Woondiensten.”

Van Veen is als senior-adviseur aangesloten bij adviesbureau Vannimwegen en heeft haar eerste opdracht tot 1 april 2016 als interimmanager Woondiensten bij Dunavie. Oostindie verbaast zich over deze terugkeer na haar vertrek: ,,We weten met elkaar dat interimmers altijd duurder zijn dan eigen personeel. En met deze situatie zijn het wel de huurders van Dunavie die het extra geld moeten opbrengen. Waarom dan niet tot 1 april 2016 gewoon manager Woondiensten bij Dunavie gebleven om dan als senior-adviseur verder door het leven te gaan? En kijk ik op de website van dit adviesbureau dan zie ik dat er ook al een interimopdracht bij Dunavie als manager Vastgoed wordt uitgevoerd door een medewerker van dat adviesbureau. Hoe sterk ben je dan zelf als woningcorporatie om vertrekkend personeel adequaat te kunnen opvangen?”

In een reactie op het persbericht van SHD, zegt Dunavie tegen RTV Katwijk:
“Manager woondiensten bij Dunavie, Stella van Veen, maakt een volgende stap in haar carrière en is per 1 januari 2016 in dienst getreden bij het adviesbureau Vannimwegen als senior adviseur. Momenteel is Dunavie op zoek naar een manager die deze functie kan invullen. Om de uitgebreide kennis en ervaring goed te borgen, blijft onze huidige manager tijdens de wervingsperiode drie dagen per week als interim manager woondiensten verbonden aan Dunavie. Wanneer een ervaren manager vertrekt die contractueel en conform de CAO slechts één maand opzegtermijn heeft, dan vormt dat voor de organisatie een probleem. Een vacature van dit kaliber heb je namelijk niet in één maand ingevuld. Het vinden van een professional met de juiste kennis en ervaring is zeer belangrijk; voor de bedrijfsvoering voor Dunavie, en daarmee ook voor onze huurders. Dunavie moest kiezen: of een dure interim-kracht inhuren gedurende de wervingsperiode óf een afspraak met onze ervaren manager maken om gedurende de wervingsperiode geen vijf maar drie dagen per week bij onze organisatie te blijven werken en dat tegen een kostendekkend tarief. Dunavie heeft voor het laatste gekozen en heeft hierover zeer goede afspraken met Vannimwegen kunnen maken. Zo hebben we een oplossing gevonden waarmee haar kennis en kunde goed worden geborgd en de huidige manager zelf haar werkzaamheden kan overdragen en haar opvolger kan inwerken. Deze oplossing is gezien de situatie het efficiënts, met beperkte extra kosten.”