Zweedse band West of Eden te gast bij RTV Katwijk

Woensdag 9 maart doet de Zweedse band West of Eden de studio van RTV Katwijk aan. Zij zullen een interview geven en enkele nummers akoestisch ten gehore brengen.

West of Eden is een folk-rock band die al jaren luisteraars in Zweden en ver daarbuiten weet te boeien met hun unieke geluid en schitterend geschreven teksten. De muzikale kwaliteiten van de band en de mooie zang van de zangeres Jenny Schaub, met daarnaast de liefde voor de traditionele Celtic Folk muziek, hebben bijgedragen aan hun goede reputatie. Zij ontvangen lovende kritieken en lof van hun fans over de hele wereld. Door de jaren heen hebben zij o.a. samengewerkt met leden van groepen als The Chieftains, de band van Mark Knopfler en Alison Krauss & Union Station.

De groep heeft al 9 albums uitgebracht, waarvan de laatste “Look to the West” nog onlangs op 19 februari j.l. Met hun negende album “Look to the West” wil West of Eden een deel van de Zweedse historie belichten. Dertien nieuwe songs gaan met name over de grote golf van emigranten die aan het einde van de negentiende eeuw vanuit Zweden naar de Verenigde Staten trokken. Bijna een derde van de Zweedse bevolking van de woonplaats van de band West of Eden, Gothenburg, trok naar het westen. In feite treden ze in de voetstappen van de emigranten. Het feit dat hierover in Zweden weinig songs zijn geschreven is verrassend en is iets wat de band als een kans heeft gezien.

Om het nieuwe album te promoten toeren zij nu door Europa en doen daarbij ook Nederland aan. Met diverse optredens in o.a. Barendrecht en Hoorn zijn zij te bewonderen. Onderweg naar Barendrecht doen zij de studio van RTV Katwijk aan. Het interview en de opnames zijn te beluisteren in het programma Acoustic Rain op maandagavond van 22:00 tot 23:00 uur, dat wordt gepresenteerd door Bart van der Pol.