De aansluiting van de Westerbaan op de Boslaan staat al jaren op het programma. Een aansluiting die voor de bereikbaarheid van de gemeente en leefbaarheid in de Zanderij, belangrijk is. Op 23 augustus heeft het college van B&W het besluit genomen om  het eerste deel van de aansluiting op de Boslaan te gaan voorbereiden, namelijk het doortrekken van de Westerbaan vanaf de rotonde Parnassia naar de Koningin Julianalaan.

De gemeente heeft de afgelopen periode drie varianten van de uiteindelijke aansluiting onderzocht. Hiervoor worden er, in verband met een te hoge stikstof-uitstoot in het nabijgelegen Natura2000-gebied, echter geen vergunningen verleend.
Het gedeelte dat nu wordt aangelegd ligt daar verder vandaan en wordt een 30 km weg.

Met de aansluiting van het eerste gedeelte is er echter nog geen besluit genomen over het vervolg van het traject. Er zullen nog diverse onderzoeken en tests uitgevoerd worden om te bekijken welke variant binnen de (milieu)normen past. Deze onderzoeken zullen naar verwachting in 2017 en 2018 uitgevoerd worden.

De aanleg heeft wel gevolgen voor de duinspeeltuin. Omwonenden worden binnenkort door de gemeente uitgenodigd voor een informatieavond.

Comments

comments

DELEN