In de wijk Westerhaghe komt een permanente Jeu-de-Boules baan. Gemeente Katwijk stelt daarvoor ruimte beschikbaar. De Stichting Meet en Greet Westerhaghe wil deze baan realiseren, omdat het Jeu-de-Boules spel een goede gelegenheid is voor bewoners van Westerhaghe en voor alle inwoners van Rijnsburg om elkaar te ontmoeten. Dit draagt bij aan betere onderlinge verstandhoudingen en zal zeker ook nieuwe onderlinge contacten stimuleren. De gemeente waardeert dit initiatief. Als de aanleg volgens plan verloopt, zal de baan in mei feestelijk in gebruik worden genomen.

Stichting Meet en Greet Westerhaghe heeft onderzoek gedaan naar de behoefte aan een Jeu-de-Boules baan. Tijdens het grote wijkfeest Meet en Greet Westerhaghe is in september 2015 op een speciaal daarvoor aangelegde baan-voor-één-dag een open Jeu-de-Boules toernooi gehouden. Toen bleek, dat er voldoende belangstelling bestaat voor een Jeu-de-Boules baan in Rijnsburg. De Stichting Meet en Greet Westerhaghe heeft met de gemeente Katwijk naar mogelijke locaties gekeken. Het Westerpark vond de gemeente in principe een geschikte plek om deze ‘speelplaats voor ouderen’ te realiseren.

Op de gekozen plek in het plantsoen van het Westerpark zijn al zitbanken, een tribune, verlichting en een prullenbak aanwezig. Bovendien is deze locatie voor iedereen goed bereikbaar, dus ook voor mensen met een rollator, rolstoel of scootmobiel. Er is eventueel een mogelijkheid om in de toekomst een tweede baan aan te leggen als straks blijkt, dat er veel gespeeld wordt. De aanleg van de Westerhaghe Jeu de Boules baan is financieel mogelijk geworden dankzij financiële bijdragen van het Rabobank Leiden-Katwijk Wensenfonds en de Wijkraad Rijnsburg.

De Stichting Meet en Greet Westerhaghe werkt bij de aanleg van de Westerhaghe Jeu-de-Boules baan nauw samen met de Westerhaghe Boules Vrienden. Deze groep vrijwilligers zorgt er straks voor, dat de baan in goede staat wordt gehouden. Onderlinge contacten worden via een WhatsApp groep onderhouden. Dat maakt het gemakkelijk om medespelers te vinden als je zin en tijd hebt om Jeu-de-Boules te gaan spelen. Tot nu toe zijn 21 Jeu-de-Boules enthousiasten (soms met partner) aangesloten bij deze groep. Aanmelden kan door een email te sturen naar westerhaghe.boules.vrienden@gmail.com

Comments

comments

DELEN