KATWIJK – Afgelopen zaterdag heeft wethouder Knape in aanwezigheid van ruim honderd genodigden, de nieuwste tentoonstelling bij Baalbergen Katwijk geopend. Deze expositie bevat schilderijen van de bekende kunstenares Riet Rosier.

De titel van deze expositie is “Tussen droom en werkelijkheid”. Zij zegt hierover: Het bizarre van een droom is dat je een schilderij binnenwandelt en in een realistische of een surrealistische wereld stapt. Een rondreis door je eigen Wonderland.

Knape verwees in zijn speech naar de rol die dromen innemen in ons leven en naar het belang van fantasie en verbeelding. De schilderes laat zich in haar werk namelijk leiden door haar intuitie en fantasie.

Riet Rosier heeft een brede opleiding genoten o.a. in St. Geniez (Frankrijk) en in Den Haag aan de Vrije Academie en aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten. Zij heeft zich artistiek ontwikkeld door zelfstudie en verschillende experimenten.

Ook geeft zij regelmatig schilderlessen en heeft zij zitting in de gemeentelijke Adviescommissie voor beeldende kunst in Katwijk. De expositie loopt van 29 april tot en met tot en met 8 juli en kan dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot en met 17.00 uur bezichtigd worden.

Comments

comments

DELEN