Maandag 9 januari was het zover en ging de sloophapper van sloopbedrijf RGS groep door het eerste blok van de drie flats aan de Hoorneslaan (video). Twee jaar nadat de bewoners van deze flats het sloopbericht persoonlijk van Dunavie te horen kregen. Voor sommigen een opluchting en voor anderen een sentimenteel moment. De sloop van deze flats maakt het mogelijk om op deze plek te herbouwen. De planning is om begin juni een start te maken met de bouw van 87 energiezuinige en goed toegankelijke sociale huurappartementen met lift. Deze planning is afhankelijk van de weersomstandigheden van de komende tijd.

Slopersduo voor even
Woensdag 11 januari klommen wethouder Krijn van der Spijk en Alfred Busser, directeur-bestuurder van Dunavie, gezamenlijk in de kraan om een ‘hap’ uit het tweede blok van de woningen aan de Hoorneslaan te nemen. Deze handeling bekrachtigde symbolisch het besluit van sloop en nieuwbouw van Dunavie en de gemeente Katwijk.

Puinruimen
Het proces van sloop en puinruimen neemt ongeveer drie weken in beslag. Daarna is het de beurt aan het bedrijf IDDS om archeologische onderzoek te doen, dit neemt ook ongeveer drie weken in beslag. Daarna kunnen de voorbereidingen getroffen worden om te kunnen starten met de bouw van de 87 sociale huurappartementen.

Met de bouw van deze appartementen krijgt de entree van Katwijk Noord-Oost een nieuw gezicht.

Comments

comments

DELEN