Donderdagavond was het officiële afscheid van wethouder Willem van Duijn.

In de raadsvergadering hield van Duijn een afscheidstoespraak. Na de toespraak verliet, onder daverend applaus van het college van de raad, de oud-wethouder zijn stoel.

Burgemeester Wienen sprak als grapje ‘u bent nog steeds wethouder totdat uw opvolger het ambt accepteert’. Via een stemming van de gemeenteraad is Krijn van der Spijk gekozen tot opvolger van wethouder Willem van Duijn.

Wethouder Willem van Duijn had eerder bekend gemaakt dat hij per 1 februari zijn functie als wethouder neerlegt. Hij wordt directeur-bestuurder van de Noordwijkse Woningstichting.

De heer Krijn van der Spijk, fractievoorzitter van het CDA in de gemeenteraad, is door het CDA voorgedragen als opvolger. Op 29 januari biedt de gemeente de heer Van Duijn een afscheidsreceptie aan van 16.00 tot 18.00 uur in de Burgerzaal van het gemeentehuis.

Burgemeester Jos Wienen: “Ik vind het jammer dat Willem van Duijn het Katwijks college verlaat. Hij heeft zich als wethouder nagenoeg 6 jaar met hart en ziel ingezet voor onze gemeente. Dat heeft geresulteerd in een gezonde financiële huishouding en vooruitgang op vele onderwerpen die hij in zijn portefeuille had.”

Vorig artikelSchietpartij op de boulevard Noordwijk, dader gevlucht
Volgend artikelKustgemeenten in overleg over windmolens