KATWIJK – Aankomende zomer op 15 juli word het voor het eerst gehouden op het Duinplein; De vrijmarkt (Visserijmarkt nieuwe stijl) en het Ondernemersplein. Dit nieuwe initiatief is een voortzetting van de maritieme markt wat altijd door SVK werd georganiseerd sinds 2012. Reden voor de Wijkraad Katwijk aan Zee om dit initiatief uit motivatie oogpunt te steunen met een bedrag van 1000 euro.

“Wij zijn hier ontzettend blij mee meld het comité van de vrijmarkt. Na de tegenslag die we eerder hadden met de misgelopen 5000,- euro extra verwachte subsidie is dit een mooi gebaar vanuit de Wijkraad.”

De Rabobank Leiden-Katwijk en het Ondernemershuis Katwijk wilde wel voor deze tekorten garant staan. Daar kwam tevens nog de uit Rijnsburg afkomstige startende ondernemer van RuhrGold bij.

Binnen vier maanden heeft het comité meer dan 180 kramen aangemeld gekregen. Daarbij loopt het Ondernemersplein ook al vol en zijn hier nog maar slechts enkele plaatsen beschikbaar. Ton Frissen van Haringrock benadrukt de goede samenwerking met de gemeente Katwijk.

De markt en het Ondernemersplein worden gehouden op zaterdag 15 juli van 10:00 tot 18:00. Haringrock vind dat zelfde weekend plaats, en begint op zaterdag al om 16:00. Na afloop vind er op het strand van Katwijk een grote vuurwerkshow plaats.

Comments

comments

DELEN