De bijna 250 aanwezige dames hadden er zin in. Er stond dan ook een compleet verzorgde avond op het programma, met heerlijke wijnen, lekkere hapjes, entertainment en natuurlijk de kans om mooie prijzen in de wacht te slepen. De stemming zat er als snel goed in en de opbrengst overtrof die van vorig jaar. Ladies’ Circle Aan Zee kijkt terug op een geslaagd evenement.

De opbrengst was deze tweede editie bestemd voor maar liefst twee lokale goede doelen. Via het Vrijwilligers Informatie Punt kwam Ladies’ Circle Aan Zee in contact met Buurtcentrum De Schelp. Bewoners brachten in de zomer van 2015 zelf een aanzienlijk bedrag bijeen voor het opknappen van het speeltuintje naast het buurthuis, waardoor het project veel sneller dan gehoopt gerealiseerd kon worden. Een prestatie die de Ladies’ Circle wilde belonen. Het extra geld zal, op verzoek van de buurtbewoners, gebruikt worden voor een speelhuisje. De € 6.000 die werd opgehaald is hier ruim voldoende voor. “Het kan nu wel een speelvilla worden!“, grapte een van de aanwezige vertegenwoordigers van De Schelp glunderend.

De Ladies’ Circle ontving van sponsors zovéél prijzen, dat deze lang niet allemaal tijdens de bingo weggegeven konden worden. Hiervoor vond, ná het officiële programma, een super-loterij plaats. De opbrengst van de loterij was bestemd voor het nieuw op te starten ‘Mamacafé’: een informele ontmoetingsplek voor (jonge) moeders, een initiatief van onder andere het Centrum voor Jeugd en Gezin. Er was, voorafgaand aan de loterij, nog bijna even paniek in de zaal. De initiële 500 loten waren binnen no-time uitverkocht, waardoor de organisatie last-minute extra loten moest regelen. Dat lukte, waardoor de opbrengst voor het Mamacafé uitkwam op een indrukwekkende € 2.000! Dit bedrag wordt gebruikt voor de aanschaf van speelmaterialen voor de kinderen.

Ladies’ Circle-secretaris Annemarie Hoevens kijkt terug op een geslaagd evenement. “Het is geweldig dat we dit jaar nog over de € 7.000 voor War Child van vorig jaar zijn heen gegaan! Dit is mede te danken aan onze sponsors. Zij stelden niet alleen in totaal ruim 70 bingo- en loterijprijzen beschikbaar, maar zorgen er ook voor dat we de hapjes, drankjes, entertainment en aankleding van de zaal voor een zo laag mogelijke prijs konden realiseren. Maar onze dank gaat vooral uit naar de enthousiaste deelnemers. Het is jammer dat niet iederéén met een prijs naar huis kon gaan, ze hadden het zeker verdiend! Maar we hopen dat de aanwezigen in ieder geval een leuke en gezellige avond hebben gehad en we willen hen, namens het buurtcentrum en het Mamacafé, nogmaals hartelijk danken voor hun bijdrage.”

Ladies’ Circle Aan Zee organiseert, naast de Wingo, ook ieder jaar de LadiesRun. Dit jaar vindt dit hardloopevenement plaats op zaterdag 18 juni. Meer informatie over de Wingo, de LadiesRun en andere activiteiten van de Ladies’ Circle vind je op lc52.ladiescircle.nl

Vorig artikelGedreven RVV veel te sterk voor Delta
Volgend artikelZwaargewonde door verkeersongeval Hoorneslaan