FOTOwww. rijnsburgseboys.nl

Wilfred van Leeuwen (44) wordt vanaf het nieuwe seizoen (2018-2019) hoofdtrainer van voetbalvereniging Rijnsburgse Boys. Hij volgt dan Pieter Mulders op die vertrekt na twee seizoenen in Rijnsburgse dienst. Van Leeuwen tekent een tweejarig contract bij Rijnsburgse Boys.

Op dit moment is Wilfred trainer van eerstedivisionist FC Eindhoven, waar hij in juli 2017 startte. Zijn contract loopt daar tot 30 juni 2018, zijn ploeg staat op dit moment in de middenmoot van de Jupiler League. Voor FC Eindhoven was hij vier jaar trainer van VVSB, waarmee hij promoveerde van de topklasse naar de tweede divisie en waarmee hij in het KNVB-bekertoernooi een plek in de halve finale tegen FC Utrecht haalde. In datzelfde seizoen (2015-2016) won hij de Rinus Michels Award voor beste amateurtrainer van het jaar. Ook was van Leeuwen hoofd jeugdopleidingen bij ADO Den Haag en was hij trainer van Jong ADO Den Haag. Vóór ADO Den Haag was Van Leeuwen hoofdtrainer bij Quick Boys, Westlandia en Teylingen waarna hij overstapte naar Sparta Rotterdam waar hij onder meer jeugdtrainer, hoofd jeugdopleidingen en assistent-trainer was, met onder anderen Frank Rijkaard als hoofdtrainer.

Gerrit Paauw, bestuurslid technische zaken: “Nadat enkele weken geleden bekend werd dat we voor het volgende seizoen een nieuwe trainer zochten, hebben we tientallen sollicitaties binnengekregen. Wilfred van Leeuwen was voor ons de beste kandidaat. Hij voldoet perfect aan de door ons opgestelde profielschets, waarin we het diploma coach betaald voetbal als een belangrijke pré hadden opgenomen.”

Trainer Wilfred van Leeuwen: “Ik ben geboren in Sassenheim, in het hart van de Bollenstreek, het voetbalwalhalla van Nederland. In die streek is Rijnsburgse Boys een van de mooiste clubs. Als bij zo’n vereniging de trainersfunctie vrijkomt, is de keus dus niet zo moeilijk. Ik zie het zeker niet als een stap terug, vergeleken met FC Eindhoven, dat overigens tot het einde van dit seizoen een mooie uitdaging blijft. Rijnsburgse Boys is een goed georganiseerde club met een ambitieus bestuur, een grote achterban en een goede staf en technische commissie. Bovendien is het ook nog eens dichtbij Den Haag, waar het grootste deel van mijn leven zich afspeelt. Daarom ben ik heel blij dat we rond zijn gekomen.”

Comments

comments

DELEN