Oud pedel van de Universiteit Leiden, Willem van Beelen, is plotseling overleden. Hij is 64 jaar oud geworden.

Op 1 maart nam van Beelen na 27 jaar afscheid als pedel van de Universiteit Leiden. Hij droeg het stokje toen over aan Erick van Zuylen. Van Beelen woonde in Katwijk.

In zijn hoedanigheid als pedel was Willem van Beelen een boegbeeld van de universiteit. Hij begeleidde talloze belangrijke gasten en stond nieuwe hoogleraren en promovendi bij tijdens ceremonies. Kenmerkend waren zijn waardigheid en rust.

Rector magnificus Carel Stolker: ‘We zijn enorm bedroefd en overvallen door dit trieste bericht. We waren nog maar nauwelijks gewend aan de gedachte dat Willem, na 27 jaar, niet meer dagelijks als pedel in het Academiegebouw rondliep. Na zijn arbeidszame leven hadden wij hem zo graag de tijd gegund om van zijn pensioen te genieten. Onze gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van Willem.’

(Foto: Universiteit Leiden)

Hieronder kunt u de aflevering terugkijken van ‘In Gesprek Met…’ met Willem van Beelen.

Comments

comments

DELEN

3 REACTIES

  1. Ik heb Willem leren kennen als koster van de Lokhorstkerk waar hij als pedel een paar jaar onze gast was met de promotie en oraties van de universiteit Leiden. Het doet mij enorm verdriet om te lezen dat hij zo kort van zijn pensioen heeft kunnen geniet. Moge hij rusten in vrede.

  2. Wie had dat ooit kunnen denken dat na zijn afscheid hij zo snel zou overlijden! Ik als zus kan het nog niet beseffen dat hij er niet meer is. Hij laat een groot gat in onze familie achter!

Comments are closed.