Willem van Duijn (CDA) verlaat de Katwijkse politiek. Eind januari legde Van Duijn zijn ambt als wethouder neer en trad hij weer toe tot de gemeenteraad. Zijn vertrek werd toen ingegeven door zijn benoeming als directeur/bestuurder van de Noordwijkse Woningstichting. Van Duijn legt nu ook zijn raadswerk neer om ruimte te maken voor een oude liefde, Quick Boys. Bij de Katwijkse club zal Van Duijn als penningmeester toetreden tot het bestuur. ‘Quick Boys heeft in mijn jeugd veel voor mij betekend’, aldus Van Duijn. ‘Het is goed om nu iets terug te doen voor de club.’ Van Duijn blijft aan tot de raadsvergadering van 1 september. Zijn positie in de gemeenteraad zal dan worden ingenomen door Bas Drinkwaard, eveneens uit Katwijk aan Zee.

Van Duijn heeft een indrukwekkende staat van dienst in de Katwijkse politiek. Bij zijn vertrek als wethouder eerder dit jaar werd daar door de gemeenteraad en in de media uitgebreid bij stilgestaan. ‘Het is altijd jammer om zo veel kennis en ervaring te moeten zien vertrekken’, aldus de fractievoorzitter van de christendemocraten Jonathan Weegink. ‘Maar het is begrijpelijk dat Willem deze persoonlijke afweging maakt. Ook bij Quick Boys verricht Willem belangrijk werk voor de samenleving’.

Bas Drinkwaard

De fractie van het CDA zal versterkt worden met de komst van Bas Drinkwaard (59). Net als Van Duijn heeft Drinkwaard zich tijdens een belangrijk deel van zijn werkzame leven beziggehouden met de financiën van overheidsinstanties. Als accountant controleerde hij de boeken van veel gemeenten en andere publieke lichamen. Daarmee blijft de CDA-fractie beschikken over gedegen kennis van de financiële huishouding van de gemeente. De afgelopen jaren was Bas Drinkwaard actief als bestuurslid van Winkeliersvereniging Zeezijde. Die functie zal Drinkwaard nu neerleggen.

Naast Financiën zal Drinkwaard zich in de gemeenteraad bezig gaan houden met Belastingen, Personeel & Organisatie en de gemeentelijke huisvesting. ‘Ik zie er naar uit om als volksvertegenwoordiger een bijdrage te gaan leveren aan de Katwijkse samenleving. Burgers moeten kunnen vertrouwen op een goede dienstverlening van de gemeente. Verder is beheersing van de plaatselijke lasten een speerpunt van het CDA waar ook ik me voor zal inzetten’, aldus Bas Drinkwaard. Drinkwaard zal naar verwachting op 1 september worden beëdigd.

SONY DSC
SONY DSC

 

Comments

comments

DELEN

3 REACTIES

  1. Een vertrek in januari was beter geweest. Ook voor de gemeentefinanciën; hij was vaak afwezig in de raad.

Comments are closed.