KATWIJK – De winnaars van de Vrijwilligersprijzen 2017 zijn bekend. Anna ten Hove (16), Wendy Schaap (33), Jan Hazekamp (62) en Annie de Jong (67) zijn de winnaars.

De winnaars van de Vrijwilligersprijs 2017 in de categorie Organisatie/Project zijn
de vrijwilligers van Sint en Pietenactie.

Jury
De jury bestaat uit een drietal leden, die gezamenlijk de voordrachten per categorie hebben gelezen. Daarna heeft een ieder voor zich een aanbeveling opgemaakt, welke zij met elkaar vergeleken hebben.

Anna ten Hove (16) Individueel tot 18 jaar
Youth for Gambia; Katwijkse Reddingsbrigade

Anna zet zich breed in voor heel verschillende activiteiten. Zij is actief bij de Katwijkse Reddingsbrigade als strandwacht en vrijwilliger voor de organisatie Youth for Gambia, waarmee zij 3 weken naar Gambia is geweest om daar mee te helpen met het bouwen van een school. Zij is een doorzetter en weet heel goed wat zij wil. Deze diversiteit, samen met een grote tijdsinzet, waren aspecten die de jury zwaar heeft laten wegen om Anna als eerste te nomineren.

Wendy Schaap (33) Individueel 18-40 jaar
Facebook site “Gratis Spullen omgeving Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg”

Wendy zet zich gedurende lange tijd in voor de site ‘Gratis Spullen’. Zij zet zich steeds weer in voor de ander en dat maakt haar bijzonder. Naast haar inzet voor de medemens, haar vindingrijkheid en haar improvisatie vermogen is haar doorzettingsvermogen opvallend. Haar huis dient met regelmaat als werkruimte/magazijn voor o.a. kleding en spullen die worden aangeboden. Als blijkt dat iets niet kan zoals zij dat graag zou willen, laat zij zich hierdoor niet uit het veld slaan maar zoekt andere oplossingen. Een bijzondere en eigentijdse manier van vrijwilligerswerk waar veel Katwijkers gebruik van maken.

Jan Hazekamp (62) Individueel 40-65 jaar
Atletiek Vereniging Rijnsoever

Jan zet zich al 20 jaar lang in voor AVR en heeft binnen deze vereniging verschillende initiatieven ontwikkeld en vorm gegeven. Binnen de atletiekvereniging zet hij zich nu vooral in voor de G-sporters en traint een groep mensen met overgewicht. Hij weet een sfeer te ontwikkelen waarin de sporters met veel genoegen hun sport bedrijven. Gezond bewegen in een gezellige atmosfeer dat staat voorop.

Annie de Jong (67) Individueel 65 plus
Topaz Overduin

Annie zet zich heel breed in binnen de organisatie van Topaz Overduin. Zij helpt niet alleen bij het ontbijt. Zij ondersteunt ook andere activiteiten, die georganiseerd worden voor de bewoners met dementie, de ziekte van Huntington en Geronto-psychiatrie. Daarnaast zit zij in de cliëntenraad, waar zij haar ervaring vanuit de werkvloer weet te paren met haar bestuurlijke taak binnen deze raad. Bij grote activiteiten geeft zij ondersteuning en is zij een vaste steun en toeverlaat voor de organisatoren. Juist deze inzet gedurende een groot aantal jaren en het feit dat men altijd een beroep op haar kan doen was reden voor de jury om haar in deze categorie als nummer ‘1’ te nomineren.

Sint en Pietenactie – Organisatie of project

20 jaar geleden gestart als een actie voor de Gereformeerde Kerk, nu uitgegroeid tot een actieve stichting met circa 120 actieve vrijwilligers. Jaarlijks vinden er zo’n 150 Sinterklaasbezoeken plaats bij particulieren, bedrijven, scholen en verenigingen. Zij organiseren Sint en Piet intochten en een grootse lichtjesoptocht. De Stichting Sint en Pietenactie steunt ieder jaar een mooi maatschappelijk doel. Zij streven ernaar om een doel te steunen welke het liefst haar thuis in onze regio heeft. Daarnaast proberen zij een doel te zoeken die zich inzet voor kinderen.

Comments

comments

DELEN