Winst, verlies en onbeslist voor Kickboksvereniging Kamakura Katwijk afgelopen zaterdag op het Team Ypenburg Fight Day 7 Gala in Den Haag.

Het jeugdkickboksen is gebonden aan strenge regels. Zo wordt er gevochten met been- en hoofdbeschermers en mag er tot een bepaalde leeftijd niet naar het hoofd getrapt of gestoten en tot een bepaalde leeftijd ook geen knietrappen gegeven worden.

Als eerste was het de beurt aan Chayenne van der Bent. De 8-jarige Katwijkse vocht tegen de tegenstander waar zij in november nog van verloor in Scum. De wedstrijd ging over en weer met veel combinaties van trappen en stoten. De uitslag was dan ook een terechte onbeslist.
Vincent van Rijn betrad als tweede de ring voor Kamakura. Hij trof een oudere tegenstander die iets meer bedreven was in het punten verzamelen. Vincent knokte zich goed in de wedstrijd, maar kon niet voorkomen dat zijn tegenstander zijn voorsprong niet uit handen gaf.
Sidney Haasnoot ging als derde en liet zich over drie rondes gelden. Met een overvloed aan combinaties van stoten, trappen en knieën bestookte hij zijn tegenstander die hierop een antwoord schuldig moest blijven. Sidney werd dan ook terecht tot winnaar uitgeroepen.
Als laatste was het de beurt aan Terry Williams die bij de senioren zijn laatste C-partij vocht. De eerste ronde ging gelijk op waarbij Terry zijn tegenstander aftaste. In de daaropvolgende twee ronden deed de Katwijker er een schepje bovenop. De tegenstander kon zich hierop niet aanpassen en Terry domineerde de wedstrijd. De einduitslag was dan ook winst voor de Katwijker. In maart vecht hij op het Kamakuragala zijn eerste B-partij.

Kickboksvereninging Kamakura Katwijk bestaat dit jaar 20 jaar. Kickbokstrainer Al Gordeau uit Den Haag begon de vereniging in januari 1995. Inmiddels wordt de kickboksvereniging geleid door de vrijwilligers van Kamakura Katwijk zelf en verzorgen zij trainingen voor jeugd en volwassenen en organiseren zij kickboksgala’s. Voor meer informatie over Kickboksvereniging Kamakura Katwijk en trainingen voor jeugd en volwassenen kunt u contact opnemen met Wim van Rijn op 071-4077990 of kijken op www.kamakurakatwijk.nl.

Op de foto: Terry Williams