Het derde team van de badmintonclub uit Katwijk weet dit seizoen duidelijk wat winnen is. Terwijl het seizoen pas net van start is, hebben zij al driemaal een uitslag van maar liefst 7-1 winst neergezet! Zo ook vorige week in de thuiswedstrijd tegen BC Orbiton. De eerste dubbels van zowel de heren als dames hadden wel de nodige inzet nodig, maar hadden beide genoeg aan twee sets. Heren wonnen met 22-20 en 21-18. De dames hadden twee keer een verlenging nodig: 22-20 en 24-22. De eerste twee singles door Arie en Karin werden hierna relatief makkelijk binnen gesleept. Hierna kwamen er twee driesetter. De eerste was voor Amol in de tweede herensingle. Waarna hij de eerste set won met 21-14, was hij het in de tweede set even kwijt: 7-21. Gelukkig werd hij hierna weer wakker en wist hij de klus af te maken met nogmaals 21-14.
De tweede damessingle werd gespeeld door invalster, maar talent uit de jeugd, Lisanne. Nadat ze de eerste set helaas naar de tegenpartij moest laten gaan, vocht ze zich in de tweede set prima terug en pakte ze deze met 21-19! Helaas moest er toen nog een derde set worden gespeeld. Hierin heeft zij het net niet gered en won BC Orbiton hun eerste, maar ook hun laatste punt van de avond.
Want KBC 3 liet zien wat ze wilde: winnen! De eerste mixpartij werd gespeeld door Amol en Karin. Zij sloten de avond prima af en maakte het in twee sets af: 21-14 en 21-19. Arie en Lisanne pakte vervolgens hetzelfde resultaat, pakte het laatste punt door te winnen met 21-16 en 24-22. Uitslag: 7-1 winst! Dankzij deze drie goede winstpartijen staat KBC 3 nu op een prachtige eerste plaats in de poule met 21 punten, gevolgd door BC Ouderkerk met 13 punten.

 
KBC 2 had het vorige week maandag moeilijker. Voor hun de tweede wedstrijd dit seizoen (eerste 4-4). Gelijk in de eerste mannendubbel kwam al naar voren dat dit geen gemakkelijke avond zou gaan worden. De eerste set werd gewonnen met 21-18, maar hierna sloeg de tegenstander van deze avond, BC Shuttlewoude, terug. Zij wonnen de tweede set met dezelfde standen, waardoor er weer een allesbeslissende derde set moest worden gespeeld. Na een gelijk oplopende derde set, trok toch de club uit Zoeterwoude aan het langste eind: 16-21.

Hierna mocht Corina met invalster Marit aantreden in de damesdubbel. Hierin hadden beide weinig in te brengen en bleek de tegenstander een tikkeltje te sterk: 12-21 en 8-21. Kees-Jan wist in de single een lichtpuntje te brengen, nadat zijn team al tegen een 0-2 achterstand aankeek. Bij een voor het oog pittige herensingle won hij de eerste set met 21-12. Tweede set werd een stuk lastiger en ging continu gelijk op! Toch ging de winst naar KBC 2, waar bij een 19-18 stand de tegenstander opgaf. 1-2 dus!

Ook in de tweede herensingle wist KBC 2 een punt te pakken, ditmaal door Armando. Na een wat moeilijke start en een verlies in de eerste set van 17-21, was Armando in de tweede set volledig warm gedraaid. Na 21-11 winst ging hij net als in de herendubbel voor de allesbeslissende derde set. Dit keer wist hij wel aan het langste eind te trekken en trok hij voor KBC 2 de stand weer gelijk: 2-2.

Hierna wist BC Shuttlewoude helaas wel de genade klap uit te delen. Beide damessingles werden verloren en was er alleen nog zicht op een eventueel tweede gelijkspel. Maar ook deze ging niet door. Kees-Jan en Corina hadden nog een kleine kans in hun mix-partij, maar zij verloren beide sets met 18-21. Ook in de laatste mixpartij had KBC geen schijn van kans en moesten zij genoegen nemen met 2 punten en een 6-2 verlies.

 


Het vierde team van de Katwijkse Badminton Club had vorige week donderdagavond een heuse derby op het programma staan! Zij mochten met de auto een heel stuk rijden naar Valkenburg (of zullen zij toch maar met de fiets zijn gegaan??). En zoals een echte derby hoort te zijn, kon dit alle kanten opgaan. Helaas voor onze Katwijkers niet hun kant op. Neem als voorbeeld de damesdubbel van Monique en Renate. Zij hadden een erg moeizame start, zenuwen voor de derby, maar wisten zich erg goed terug te vechten! Jammer genoeg wel te laat om daadwerkelijk het punt binnen te slepen. Renate wist dit vervolgens wel goed te maken in haar single, door het eerste en enige punt voor de Katwijkse kant te maken.

Bart gaf zich ook niet zomaar gewonnen in zijn single, met veel spannende rally’s en punten die beide kanten op zouden kunnen vallen, viel het muntje weer naar Valkenburg. Ook de mix van Bas en Renate ging op deze manier. Maar alles wat KBC 4 ook maar probeerde, het mocht niet meer baten. Zij mochten het ene behaalde punt inladen in toch maar de auto en de rit naar Katwijk weer maken.

De return staat gepland op 5 december.

Het programma voor komende week:
KBC 1 – BC BIOS 2
KBC 3 – BBV PIP 5

Comments

comments

DELEN