De meiden van RVV hebben zichzelf een slechte dienst bewezen door in de twee competitiewedstrijden van afgelopen week slechts 3 van de 10 te verdelen punten binnen te halen.

VVV Delta werd thuis na een 2-0 voorsprong en 3 matchpunten ion de derde set slechts met 3-2 verslagen en koploper Kalinko hield in Scheveningen de volle buit van 5 punten in de tas. Dat was dan ook typisch een wedstrijd om snel te vergeten.
Het was dus een drukke week voor de meiden van trainer/coach Bart van Kruistum. Afgelopen woensdag stond de inhaalwedstrijd tegen VVV Delta op het programma. Een duidelijke winst zou de opmaat kunnen zijn om naar het linkerrijtje van de eerste klasse te kunnen lonken. Zo zag het er in aanvang ook naar uit. RVV ging voortvarend van start en de winst van de eerste set kwam anders dan de setuitslag van 25-23 doet vermoeden geen enkel moment in gevaar.

Toch was de uitslag een vingerwijzing om de tweede set scherper te starten en daarin lieten de meiden onder aanvoering van Paola Zizola zich niet onbetuigd. Gevarieerde aanvalsopbouw en een verwoestende servicedruk leidden in een ommezien tot een klinkende 25-14 winst in de tweede set. Die lijn werd ook in de derde set voortgezet, want al snel stond een 21-14 voorsprong op het scorebord en niets leek een overtuigende overwinning in de weg te staan. Tot opeens de aanvalsmachine haperde en Delta meer en meer vat kreeg op de service van RVV. De meiden van Delta slopen punt naar punt dichterbij en dat leidde tot volleybalstress bij RVV. Dat zou althans een verklaring kunnen zijn voor drie opvolgende foute services bij evenzoveel matchpunten. Het leidde tot een zenuwslopend service-volley spelletje met lange rally’s en sterk verdedigend werk aan beide zijden. Nadat de kruitdampen waren opgetrokken bleek Delta aan het langste eind te hebben getrokken (29-31).

Die uitslag dreunde de gehele vierde set na (20-25). Met Zizola terug in de basis werd met de moed der wanhoop toch gepoogd winst van de wedstrijd op te tekenen. Opeens liep de service weer en werd ook de middenaanval weer gevonden, twee wapens die het verschil in de eerste klasse kunnen maken. De duidelijke winst van 15-8 in de vijfde set maakte echter wel duidelijk dat twee kostbare punten verloren waren gegaan. Maar ook dat onder druk leiderschap getoond moet worden om het verschil te maken.

Twee dagen later had RVV niets in te brengen bij koploper Kalinko. Met duidelijke cijfers (25-12, 25-22, 25-22 en 25-14) bleven de punten in Scheveningen. Komende zaterdag 19 december om 17.00 uur spelen de vrouwen van RVV thuis in de Boorsmazaal tegen Waterlanders uit de Nieuwkoop.

Comments

comments

DELEN