KATWIJK – Afgelopen woensdagavond heeft het damesteam van Solar-systemen Grasshoppers voor het eerst in ruim 20 jaar weer de bekerfinale om de Carla de Liefde Trofee behaald. Ten koste van Dozy Den Helder pakte de equipe van coaches Driessen en Star de overwinning en daarmee een plek in de finale, die gespeeld zal worden op zaterdag 25 maart in Katwijk.

Bij Grasshoppers speelde Sharon Beld haar eerste thuiswedstrijd dit seizoen. Naast de 3 langdurig geblesseerden, ontbrak ook Sonja Kuijt, die met een liesblessure enkele wedstrijden van de kant moet meemaken. De tribune was goed bevolkt met o.a. een luidruchtige schare uit Den Helder en een grote groep Grasshoppers sponsoren.

Fraaie scores
Voor Grasshoppers opende Noor Driessen met twee fraaie scores. Het kwart ging gelijkmatig op waarbij voorsprong regelmatig van eigenaar wisselde. Dozy Den Helder trok uiteindelijk de kwartoverwinning naar zich toe mede door een run van 6 pnt aan het einde van het kwart. Opvallend was het geringe aantal 3-punters deze wedstrijd. Het eerste kwart werd slechts opgesierd door één driepunter aan beide zijden (17-21).

Voorsprong opbouwen
Waar het in het verleden nog wel eens gebeurde dat Grasshoppers één slecht kwart had en daardoor een wedstrijd verloor was dit nu voor Den Helder het geval. Het tweede kwart scoorde het team van van Veen slechts één driepunter en één vrije worp. De Katwijkse dames konden hierdoor een voorsprong opbouwen van 9 punten bij de rust. De tweede helft begon met aan beide zijden een driepunter en verliep daarna evenals het eerste kwart gelijkmatig, zodat het verschil redelijk gelijk bleef. Den Helder liep 2 punten in mede doordat de vrijeworp-lijn aan Katwijkse zijde ook niet de geschikte afstand was om van te scoren.

Venijn in de staart
Grasshoppers leek aan deze geringe voorsprong echter genoeg te hebben. In het vierde kwart wist het thuisteam met nog 2 minuten te spelen de voorsprong uit te bouwen naar 11 punten. Het venijn zat hem echter in de staart. In 90 seconden wist de ploeg uit de kop van Noord-Holland de stand terug te brengen tot 63-60. Rick Driessen greep in met een time out waardoor met nog 38 seconden te spelen Solar-systemen Grasshoppers de bal mocht inbrengen op de helft van Dozy Den Helder. Na de bal wat rond te hebben gespeeld was het met nog 16 seconden te gaan Fleur Kuijt die met een verre driepunter de stress wegnam bij het Katwijkse publiek. Den Helder probeerde nog wel maar het verschil was te groot en Noor Driessen kon de wedstrijd eindigen met twee rake vrije worpen waardoor zij topscorer werd in deze halve finale.

Scores
Noor Driessen 15 pnt; Ingrid v.d. Plas 13 pnt (12 reb); Ilse Kuijt 11 pnt; Fleur Kuijt 8 pnt; Sharon Beld 8 pnt; Mia Hordijk 6 pnt ; Carola Menken 4 pnt; Iris Govers 3 pnt.

Volgende wedstrijd en finale
Zaterdag 25 februari speelt Dames 1 voor de competitie tegen Keus/Royal Eagles in sporthal Cleijn Duin. Aanvang 19.00 uur. De finale wordt op zaterdag, 25 maart in sporthal Cleijn Duin gespeeld. Tegenstander is Lekdetec.nl uit Bemmel.

VIAGrasshoppers