Afgelopen zaterdagavond won Solar-systemen Grasshoppers een uitwedstrijd tegen Amazone uit Utrecht.

De start was flitsend en na iets meer dan 1 minuut stond er een 0-8 voorsprong op het scorebord. Amazone kon daarna aanhaken vooral via de Oostenrijkse Camilla Neuman. Door scores na een aantal intercepties liep Solar-systemen aan het eind van deze periode verder uit naar 12-25.

Vrije schoten
Ook in de 2e en 3e periode creëerde Grasshoppers voldoende vrije schoten maar was wat slordiger in de afwerking. Omdat de Katwijkse verdediging ogenschijnlijk wat strakker leek en ook het rebounden prima verzorgd was kwam Amazone bijna niet meer aan scoren toe. Na een ruststand van 17-42 was bij aanvang van het laatste kwart een stand van 23-56 bereikt. Ook in het 4e kwart kon de ploeg van Driessen en Allers verder uitlopen om uiteindelijk de wedstrijd met 38-78 winnend af te sluiten.

Scores
Sonja Kuijt 14, Fleur Kuijt 13, Noor Driessen 12, Ilse Kuijt 11, Carola Menken 9 (+10 reb), Mia Hordijk 9, Marieke van Schie 6 (+9 reb), Ingrid van der Plas 2, Iris Govers 2, Evelien Messemaker.

Volgende wedstrijd
De eerstvolgende (uit)wedstrijd van Solar-systemen Grasshoppers is op zaterdag 5 november tegen Rotterdam Basketball. Aanvang 13.30 uur.

Carola Menken bijna double-double
Carola Menken bijna double-double
Sonja Kuijt topscorer met 14 punten
Sonja Kuijt topscorer met 14 punten

Foto’s: PR