Weer een wedstrijd met 2 verschillende helften. Een prima eerste helft waarin de thuisploeg het beste van het spel had en de bezoekers alleen maar konden verdedigen.

Een thuisploeg die wegloopt naar 4-1 en een tweede helft waarin de ploeg weer moeite heeft met scoren. De acties zijn nog steeds goed zo niet beter dan in de eerste helft. Alleen scoren lijkt een obsessie te worden de tweede helft. Toch wordt ook deze wedstrijd gewonnen en hebben de vrouwen van Nieuw Zuid nog steeds de volle score van 15 punten uit 5 wedstrijden.

Vanaf het eerste fluitsignaal werd er druk gezet. SVS moest achteruit en kon niets anders doen dan verdedigen. Agressief, snel afjagen en kort erop zitten. Quick Boys vrouwen 1 had duidelijk iets goed te maken tegenover deze tegenstander. Wat dan zullen vele zich dan waarschijnlijk afvragen? Kijken we even terug naar het einde van het afgelopen seizoen toen deze ploeg de tegenstander was in de eerste twee wedstrijd om promotie naar de tweede klasse en twee keer de overwinning wist te pakken en Quick Boys dus net niet promoveerde. Na 12 minuten het eerste doelpunt. Judith Jonker wordt de diepte ingestuurd en kan de bal net voor de achterlijn terugleggen op de meegekomen Iris Filippo die de bal in kon schieten, 1-0. Zes minuten later kon er weer opgesprongen worden door het trouwe vrouwen 1 publiek. Een hoge bal wordt doorgekopt door Julia van Duijvenvoorde. Een speelster van SVS is zeer ongelukkig als zij de bal daarna met haar hoofd in het eigen doel werkt, 2-0. Langs de kant maakt iedereen zich op voor neer treffers, maar het is SVS die opeens een opleving krijgt. Een vrije trap op 20 meter van het doel van Eliza van der Plas, een aanloop, een schot en Eliza die net iets te ver voor haar doel staat en het is 2-1. Vijf minuten later wordt het kleine beetje hoop dat SVS misschien uit dit doelpunt had gehaald al weer de kop ingedrukt. Iris wordt na een ingooi over rechts de diepte in gezonden en kan de kan perfect voorzetten. Daar staat Pieneke Remmelzwaal die omhoog komt en de bal met haar hoofd binnen beukt, 3-1. Twee minuten later valt de beslissing. Een hoge voorzet van Sanne valt vlak voor Pieneke maar het is een tegenstander die de bal in eigen doel werkt, 4-1.

Na rust een rustiger en beheerster voetballend Quick Boys vrouwen 1. De combinaties richting zijn doordachter en ook gevaarlijker. Maar scoren lijkt toch wel een probleem. Van alle kanten komen er speelsters door maar de laatste pass of het schot op het doel is net niet goed genoeg. Dan helpen we na 10 minuten ook nog een keer de tegenstander in het zadel doordat een vrije trap volkomen verkeerd wordt beoordeeld door onze keepster en de bal onnodig in het doel verdwijnt. Voor het spel op het veld maakt dat niets uit, al worden de toeschouwers langs de kant een beetje ongeduldig want die willen doelpunten zien. De speelsters willen natuurlijk ook niet anders dan de score verhogen. Dat lukt pas 5 minuten voor tijd. Een voorzet van Iris wordt door Emma van der Plas binnengekopt. Zo wordt de eindstand op 5-2 bepaald.

Ook de vijfde wedstrijd is dus winnend afgesloten. Komende zaterdag uit naar FC ’s-Gravenzande, aanvang 12.45 uur.

Meer info en foto’s op www.quickboysvrouwen1.nl