KATWIJK – De volleybaldames van RVV hebben zich goed hersteld van de nederlaag bij Timios. In de eigen Boorsmazaal werd het tweede team van Kratos ’08 uit Delft met 3-1 verslagen.

Beide teams kwamen goed uit de startblokken en ontliepen elkaar weinig. Juist in de beslissende fase van de set viel de passing even weg bij RVV, waardoor de Katwijksen de aanval niet goed in stelling konden brengen. Met 20-25 was de set een prooi voor de bezoekers.

In de tweede set begon RVV aanvallend goed en was ook de servicedruk prima op orde. RVV schakelde het sterke midden daarmee zo goed als uit. Toch kwam Kratos na enkele spannende rally’s terug tot 17-17. Dat vond RVV wel genoeg, de dames gaven gas en haalden de set binnen met 25-21.

De derde set was bijna een kopie van de tweede set qua scoreverloop. RVV speelde vanaf het begin alert, was aanvallend en met de service sterk en bouwde aan een mooie voorsprong. Ook nu liepen de dames van Kratos weer wat in, maar zo ver als in de tweede set liet RVV het niet komen (25-17).

Ook in de vierde set was RVV de bovenliggende partij. Beide teams lieten leuk volleybal zien, maar de thuisploeg was scorend de betere. De set was met 25-18 voor RVV, dat door de overwinning keurig derde staat in de 1e klasse. Komend weekend zijn de dames vrij, op zaterdag 16 december om 17.00 uur speelt RVV in de Boorsmazaal de derby tegen koploper Leython DC 3.

Comments

comments

DELEN