Op zaterdag 29 oktober wordt voor de derde keer de Wintertijd Challenge georganiseerd in zwembad Aquamar. Deze challenge heeft het doel symbolisch tijd te winnen voor kinderen met een spierziekte. Omdat men in de nacht van 29 op 30 oktober een uur extra krijgt vanwege de wintertijd, nodigt zwembad Aquamar iedereen uit om dit uur te op sportieve wijze in te vullen en gezamenlijk in beweging te komen voor kinderen met SMA, Duchenne, FSHD en andere spierziektes.

Drijfveren en ambassadeurs van de Wintertijd Challenge zijn de Katwijkse Jay (11) en Wesley (6) van Iterson. Enkele jaren geleden is duidelijk geworden dat Jay en Wesley lijden aan Syndromale Limb Girdle Spierdystrofie, een spierziekte die hun mogelijkheid tot sporten, spelen en zwemmen aanzienlijk beperkt. Activiteiten en bezigheden die voor andere kinderen heel normaal zijn, zijn voor Jay en Wesley elke dag een uitdaging. Jay en Wesley zijn tijdens de challenge aanwezig om alle deelnemers eraan herinneren waar zij zich voor inzetten.

De Wintertijd Challenge zal plaatsvinden op zaterdag 29 oktober van 07.00 uur tot 08.00 uur. Deelnemers kunnen gedurende dit uur baantjes zwemmen in het 50-meter sportbad. Inschrijven is niet nodig. Na afloop van het zwemmen ontvangen alle deelnemers, als beloning voor de sportieve inzet, een gratis zwemmersontbijt. De opbrengst van de Wintertijd Challenge wordt volledig toegekend aan Stichting Spieren voor Spieren.

Meer weten over de Wintertijd Challenge? Kijk dan op de website www.sportbedrijfkatwijk.nl.

Comments

comments

DELEN