Op zaterdag 29 oktober 2016 organiseerde zwembad Aquamar voor de derde keer de Wintertijd Challenge. Deze actie was bedoeld om geld in te zamelen voor stichting Spieren voor Spieren. Deze stichting maakt onderzoek mogelijk naar verschillende spierziektes bij kinderen.

Deelnemers betaalden een deelnamebedrag van €5,- en velen doneerden nog wat extra voor het goede doel. De gehele opbrengst kwam uit op €1.000,-. Ook Aquamar’s kind ambassadeurs -de Katwijkse Jay (11) en Wesley (6) van Iterson- hebben samen met hun ouders en andere familieleden meegedaan aan de challenge. Enkele tijd geleden is duidelijk geworden dat Jay en Wesley lijden aan Syndromale Limb Girdle Spierdystrofie, een spierziekte die hun mogelijkheid tot sporten, spelen en zwemmen aanzienlijk beperkt.

Zaterdagochtend tussen 07.00 en 08.00 uur kwamen ruim 85 mensen banen zwemmen in het 50-meter sportbad voor het goede doel. Na het zwemmen kregen alle deelnemers als beloning een lekker zwemontbijt. Zwembad Aquamar dankt alle deelnemers voor hun sportieve inzet en hoopt met deze bijdrage meer onderzoek naar spierziekten mogelijk te maken

Comments

comments

DELEN