Met het nieuwe volleybalseizoen voor de deur zijn de trainingen ook bij volleybalvereniging RVV weer volop aan de gang. Met name binnen de trainersstaf zijn een aantal wisselingen doorgevoerd.
Vlaggenschip Heren 1 heeft in Krassimir Filipov een nieuwe trainer gevonden, terwijl Bart van Kruistum de overstap heeft gemaakt naar de damesselectie.

Na vier succesvolle jaren bij Heren 1, met als hoogtepunten het kampioenschap in de 1e klasse en afgelopen seizoen een knappe vierde plaats in de Promotieklasse, neemt Van Kruistum nu dus de dames van RVV onder zijn hoede. “Als trainer heb je een beperkte houdbaarheid voor een groep, daarom was het na vier jaar tijd voor vers bloed. Bij de herenselectie is de basis nu gelegd voor doorstroming naar een hoger niveau door het inpassen van een aantal talenten uit de eigen jeugdopleiding. Het is de bedoeling dat dit ook bij de dames verder wordt geoptimaliseerd en daar draag ik graag mijn steentje aan bij.”

Met Amsterdammer Filipov (54) haalde RVV afgelopen zomer een zeer ervaren en ambitieuze trainer in huis. De Bulgaar van geboorte speelde 20 wedstrijden in het nationale team van zijn land, maar woont al 25 jaar in Nederland en trainde in het verleden diverse topteams, waaronder toenmalig Eredivisionist Delta Lloyd/AMVJ uit Amstelveen. “Deze groep heeft zeker potentie, maar het wordt hard werken om weer mee te doen om de bovenste plaatsen in de Promotieklasse”, aldus de nieuwe RVV-trainer.

Waar RVV ook sterk op in heeft gezet, is de eigen jeugdopleiding. De Katwijkse vereniging gooit jaarlijks hoge ogen bij de nationale jeugdtoernooien en wil dit graag zo houden. Van Kruistum (ook voorzitter van RVV): “Om nog meer jeugd aan te trekken zijn we vorig jaar gestart met het geven van volleybaltraining op scholen, waarbij kinderen spelenderwijs kennismaken met onze mooie sport. Met het aantrekken van oud-spelers Arjen de Mare en Ronald Verheij als jeugdtrainers willen we onze jeugdopleiding verder ontwikkelen en zo voor een betere doorstroming naar de seniorenteams zorgen.”