Een wisselvallig RVV Heren 1 heeft de eerste competitiewedstrijd niet in winst kunnen omzetten. Nesselande H2 was in Zevenhuizen net iets constanter en versloeg de Katwijkers met 3-1.

En dat was eigenlijk helemaal niet nodig, ware het niet dat RVV met name in de derde en vierde set veel te veel directe fouten maakte.

De Katwijkers zijn onder Krasimir Filipov nog druk bezig om de verdediging anders te organiseren en begonnen mede daarom wat onwennig, zeker ook omdat middenaanvaller Ken Rovers ontbrak. Zijn plek werd zeker niet onverdienstelijk ingevuld door passer-loper Lex Pardon. RVV kwam echter wel meteen onder druk en Nesselande liep in de eerste set snel uit. Pas op 10-3 was ook het motortje van RVV echt warm en gaandeweg de set kwamen de beide teams meer met elkaar in evenwicht. Bij 19-16 leek alles weer mogelijk, maar de inhaalrace kon niet worden doorgezet door RVV (25-18).

Met veel meer servicedruk van RVV waren de rollen in de tweede set omgedraaid. Nesselande maakte mede hierdoor veel directe fouten en al snel had RVV een voorsprong te pakken. De thuisploeg haalde alles uit de kast en probeerden ook de scheidsrechter onder druk te zetten. Duidelijk was dat een van beide teams een keer verkeerd was ´doorgedraaid´, maar het bleek onmogelijk om te achterhalen welk team dit was. De leidsman loste dit uitstekend op door RVV, dat al aan service was, een positie door te laten draaien. De Katwijkers gingen door met goed serveren en blokkeren en Nesselande kwam er niet meer aan te pas (14-25).

Helaas voor RVV waren de derde en vierde set ongeveer kopietjes. De Katwijkers begonnen twee keer prima, maar halverwege stokte het met name scorend bij RVV, waardoor Nesselande het initiatief over kon nemen en beide sets met duidelijke cijfers won (25-11 en 25-18). Met name de eigen fouten kostten RVV de winst, want bij vlagen was wel duidelijk dat de Katwijkse mannen zeker niet de mindere waren van Nesselande, dat met enkele oud-spelers van het in de nationale 1e divisie spelende eerste team in de gelederen wel een degelijke indruk maakte.

Komend weekend heeft RVV H1 geen competitieverplichtingen, op donderdag 1 oktober om 20.15 uur komt Kalinko H2 op bezoek in de Boorsmazaal in Katwijk.