Naar aanleiding van verschillende reacties uit de buurt, de politiek en van andere betrokkenen, heeft Dunavie heeft er voor gekozen om het nieuwbouw plan aan te passen. De plannen voor het monument zijn ongewijzigd gebleven.
De Visserijschool is één van de Katwijkse kroonjuwelen op een beeldbepalend punt in Katwijk. Ook in het nieuwe plan is het behoud en herontwikkeling van het monumentale gedeelte van de Visserijschool het uitgangspunt. Dit deel wordt verkocht aan Ouwehand Bouw en omgebouwd tot koopwoningen.
Nieuwbouw twee- en driekamerappartementen
De nieuwbouw naast het monument bestaat nog steeds uit 21 levensloopbestendige twee- en driekamerappartementen. Het vorige plan was echter zes verdiepingen hoog. In het nieuwe plan is het gebouw drie verdiepingen hoog en blijft lager dan de bestaande flats aan de Rijnmond (vier verdiepingen plus souterrain). We zorgen voor voldoende parkeergelegenheid voor de woningen in het plan. Er komt geen aparte parkeergarage. De speeltuin komt zeker terug in het nieuwe plan. Door de bouw als één ensemble ontstaat er een soort binnenhof tussen de bestaande Visserijschool en het nieuwe appartementengebouw.
Het nieuwe plan is besproken met de gemeente en een klankbordgroep. Hierin zijn huurders van de Rijnmond, bewonerscommissies (Rijnmond en Rooie Buurt), de wijkraad Katwijk aan Zee en eigenaren van de appartementen aan de Rijnmond vertegenwoordigd. De algemene reactie van de gemeente is dat het schetsontwerp de goede richting op gaat, en dat zij haar medewerking aan het plan wil verlenen. De klankbordgroep reageerde over het algemeen positief op onze nieuwe plannen.
Na behoorlijk wat aanpassingen en ontwerpen sinds 2010, ligt er nu eindelijk een definitief plan. ,,De lichten staan op groen’’, zegt directeur-bestuurder Alfred Busser. Het gemeentebestuur wil meewerken en de stadsbouwmeester en Erfgoedcommissie zijn positief.

Comments

comments

DELEN