RVV gooide afgelopen zaterdag haar eigen glazen in. Door zelf veel te veel onnodige persoonlijke fouten te maken, profiteerde Kratos ’08 optimaal en bracht de Katwijkers een zeldzame nederlaag toe (2-3).

Het was even graven naar de laatste thuisnederlaag van RVV. In november 2015 verloren de Katwijkse volleybalmannen van derdedivisionist Haaglanden tijdens het bekertoernooi, de laatste competitienederlaag dateert zelfs nog van een maand eerder. Ook die verliespartijen waren zeldzaam, des te zuurder was het dat RVV het tegen de Delftenaren liet liggen. Door slap serveren aan Katwijkse kant kwam Kratos meteen in de wedstrijd en de aanval van RVV had in de eerste set grote moeite met scoren. Het zorgde ervoor dat de thuisclub steeds een paar puntjes achterstond. Een knappe inhaalrace leverde echter niet het gewenste resultaat op (26-28).

De bloedstollende de wedstrijd die het daarna bleef, had zeker niet alleen te maken met de mindere fases van RVV. Kratos speelde bij vlagen uitstekend en aan de hand van een fantastisch spelende libero was het team uit Delft verdedigend zeer sterk. Toch kwam door het midden met name Ken Rovers steeds vaker overtuigend door en ook aan de buitenkant was de scoringsmodus gevonden. RVV maakte het zichzelf in de tweede set nog even moeilijk, maar knokte zich naar 26-24.

Ook in derde set gaven beide teams elkaar niets toe, met dien verstande dat RVV een kleine voorsprong boven de twintig te makkelijk liet glippen. Kratos sloeg op het eerste setpoint meteen toe (25-23), waardoor RVV opnieuw in de achtervolging moest. Dat ging de mannen van Nico Halsema tot en met halverwege de vijfde set goed af, want eindelijk werd met overtuiging gespeeld. Met 25-18 en 8-4 bij de veldwissel in de vijfde set leek RVV toch de winst te grijpen, maar de thuisploeg zakte daarna genadeloos door het ijs. Kratos profiteerde dankbaar van de vele onnodige fouten bij RVV ging er alsnog met de zege vandoor (12-15).
Komende dinsdag mag RVV het opnieuw proberen, dan is nummer twee Dosko de tegenstander. De wedstrijd in sporthal De Stolp in Stolwijk begint om 21.00 uur.

Comments

comments

DELEN