Foto’s: Agnes Bol

Het jaar 2018 wordt voor middenkoor Vocalis van de parochiekern H. Joannes de Doper uit Katwijk een bijzonder jaar vanwege haar 25-jarig jubileum. Ter gelegenheid daarvan organiseert dit koor op zaterdag 26 mei een korenfestival in de H. Joannes de Doperkerk in Katwijk aan den Rijn. Dit korenfestival is bestemd voor alle soorten kerkelijke koren in Katwijk en de regio. De deelname van koren van andere geloofsgemeenschappen wordt zeer op prijs gesteld. In totaal kunnen er zestien koren deelnemen waarvan drie kinderkoren.

 In 2011, waar het honderdjarig bestaan van dit schitterende kerkgebouw jaarrond werd gevierd, was er ook een korenfestival voor (kinder)koren in deze kerk. Er werd toen door alle deelnemers heel veel plezier beleefd aan die dag, heerlijk samen zingen met elkaar en voor elkaar. Zeker ook omdat de akoestiek in deze fraaie kerk het zingen tot een waar plezier maakt, een echt muziekfeestje!

Welke (kinder)koren durven de uitdaging aan?
Er is die dag een deskundige jury aanwezig en aan het einde van deze korendag krijgt elk koor direct het juryrapport mee naar huis. En zeker altijd leuk voor de deelnemers (en de penningmeesters), er zijn drie geldprijzen te verdienen zo ook een speciale publieksprijs!

Het thema van het korenfestival is ‘Feest’. Elk koor moet in totaal drie liederen ten gehore brengen: één themalied (over ‘Feest’ dus), één  Nederlandstalig lied en één lied in een andere taal. Om er een waar muziekfeest van te maken, wordt aan het einde van deze korendag met alle koren nog een lied gezongen. Daarna worden de prijswinnaars bekend gemaakt. Het belooft een mooie muzikale ontmoeting voor eenieder te worden die je als koor niet zou willen missen. De organisatie van middenkoor Vocalis rekent dan ook op een heerlijke, bonte samenstelling qua koren, die elkaar en de aanwezige toeschouwers laten horen en zien hoe vitaal parochies en andere geloofsgemeenschappen kunnen zijn op muzikaal gebied! Aanmelden kan tot donderdag 15 maart! Jullie koor komt toch ook op dit muzikale feest en doet mee op zaterdag 26 mei 2018? Zorg dus dat je erbij bent, want er is maar plek voor zestien koren. Voor meer informatie en / of de aanmelding kunnen jullie terecht bij agnesbol@live.nl.

Comments

comments

DELEN