In en rondom het DunaAtelier aan de Katwijkse Boulevard zijn de jaarlijkse zomeractiviteiten van de Kunstvereeniging Katwijk begonnen. De eersten van een reeks kunstzinnige kinderworkshops hebben plaatsgevonden, het eerste Praetje Kunst is op 2 augustus en de volgende masterclass schilderen voor volwassenen start op 4 augustus.

Liefhebbers kunnen – omringd door kunstwerken die tijdens de laatste schildersweek zijn gemaakt – vijf avonden genieten van vijf interessante lezingen over kunst en cultuur. Het eerste zogeheten Praetje Kunst is op 2 augustus om 20.00 uur en gaat over het leven en werk van Jan Zoetelief Tromp.

Doofstom
Ewout van der Dussen, kleinzoon van de schilder Jan Zoetelief Tromp (1872 -1947), vertelt over het leven van zijn grootvader. Hij werd in Nederlands Indië geboren, was doofstom maar het lukte hem desondanks een carrière als kunstschilder op te bouwen. Hij trouwde met een dochter van kunstschilder B.J. Blommers en woonde en werkte in Blaricum en Katwijk aan Zee.

Jan Zoetelief Tromp  is ruim 25 jaar met Katwijk verbonden geweest. In 1919 vestigde hij zich definitief aan de Boulevard. Tien jaar later vertrok hij naar Frankrijk. Hij is voornamelijk bekend van zijn schilderijen met kinderen aan het strand of al wandelend met een geitje. De toegang bedraagt € 5,- per persoon, “vrienden” gratis. U kunt ter plekke “vriend” worden door de Kunstvereeniging Katwijk te steunen met € 10,- per jaar.

Masterclasses
Volwassenen kunnen onder leiding van een professionele kunstschilder een dag lang hun vaardigheden vergroten. Bij mooi weer – wat al snel het geval is om te schilderen – werken zij op het strand, bij regen in het DunaAtelier. Dat kan op vrijdag 4 augustus onder leiding van Jim Harris, op zondag 20 augustus onder leiding van Natalia Dik en op zaterdag 9 september onder leiding van Harold Schouten. De kosten bedragen € 50,- per persoon per dag. Daarin zijn ook begrepen de lunch, koffie, thee en een drankje. Belangstellenden kunnen zich opgeven via: liatjabringa@gmail.com

 

Kinderworkshops

 

Uw kind kan na aanmelding meedoen met één (of meer) van de schilderochtenden. Ervaren docenten begeleiden hen. Maximaal kunnen vijftien kinderen per ochtend meedoen,

Kosten € 7,50 per kind per ochtend van 10 uur tot 11.30 uur. De schilderochtenden zijn op 2, 9 en 16 augustus.

 

Moeder en kind kunnen op donderdag 17 augustus onder leiding van beeldhouwster Mirjam Miener  een ochtend met speksteen werken. De kosten bedragen € 8,- per kind. Er is beperkt plaats.

Voor de kinderworkshops kunt u uw kind opgeven via: kunstvereenigingkatwijk@gmail.com.

Comments

comments

DELEN