Op woensdagavond 3 augustus a.s. organiseert IVN regio Leiden weer een zomeravondwandeling door het prachtige duingebied Berkheide.

Diverse gidsen nemen u graag in groepjes mee op een ca. 2 uur durende wandeling. U hoort van hen over het oude zeedorpenlandschap met de kleine akkers. Deze akkertjes zijn ooit in de duinen aangelegd door vissers uit Katwijk. Ooit uit armoede ontstaan, nu zijn deze schrale gronden een verrijking voor de duinen. Ontdek de bijzondere plantensoorten van dit cultuurrijke landschap en als u geluk heeft ziet u onderweg misschien wel een ree of een vos!

Praktische informatie
Het advies is om een lange broek en stevige schoenen aan te trekken. Neem uw verrekijker en fototoestel mee en eventueel een flesje drinkwater. De wandeling start om 19.30 uur bij de Soefitempel. De wandelingen zijn gratis. Een routeboekje met beschrijving is voor aanvang van de wandeling verkrijgbaar voor 1 euro zodat u ook op eigen gelegenheid de wandeling nog eens kunt overdoen. De laatste wandeling van dit jaar zal plaatsvinden op 17 augustus.

Comments

comments

DELEN