De Strandbibliotheek is komende zomer niet meer aan de Katwijkse kust te vinden. In plaats daarvan organiseert Bibliotheek Katwijk een afwisselend en zomers activiteitenprogramma voor een breed publiek, onder de noemer Zomerbieb. De resultaten van de laatste jaren wijzen uit dat er een verminderde vraag is naar boeken op het strand terwijl de behoefte aan leuke activiteiten juist stijgt. Reden voor de bibliotheek om het deze zomer over een andere boeg te gooien.

Na elf jaar een Strandbibliotheek aan de Katwijkse kust georganiseerd te hebben, zet de bibliotheek nu definitief een punt achter het uitleenpunt op het zand. Bibliotheekdirecteur Jan Klerk vat het zo samen: “We hebben alle voor en tegens nog eens op een rijtje gezet. Het organiseren van een strandbieb kost veel tijd, energie en geld en dat voor zes weken. Het slechte weer van 2016, met zeer weinig stranddagen, heeft ook een rol gespeeld. Dan ben je toch beperkt in een kleine behuizing op het strand, zeker omdat het accent steeds meer op de activiteiten is komen te liggen. Soms moesten we iets op het laatste moment afzeggen of uitvoeren in onze vaste bibliotheekvestigingen. De conclusie was dat we op een andere manier invulling willen geven aan de toenemende vraag naar activiteiten.”

Zomerbieb
Vanuit de vaste vestigingen biedt de bibliotheek dit jaar een zomerprogrammering aan onder de naam Zomerbieb. Knutselworkshops, een informatieavond, kennismaken met ‘iets nieuws’ of met iemand met een verhaal, vanuit de bieb onder begeleiding de natuur in, fotograferen, een kindervoorstelling, een wedstrijd, wekelijkse voorleesmomenten of nog iets anders: het kán allemaal in de Zomerbieb.
Jan Klerk en zijn team zien die ‘reuring in de bieb’ helemaal zitten. “We gaan aan de slag om een leuk, zomers activiteitenprogramma samen te stellen. Daarbij willen we graag samenwerken met andere partijen, daar wordt de programmering alleen maar origineler van.”
Wie een idee heeft voor de Zomerbieb of iets bij/met de bibliotheek wil uitvoeren, kan zich melden bij Francisca Westgeest: fwestgeest@bibliotheekkatwijk.nl, of op tel. 071- 40 60 092.

Comments

comments

DELEN