Dertien mannen in traditionele Urker kleding zingen in de prachtige Oude Kerk aan de Boulevard in Katwijk, onder leiding van de bekende organist en dirigent Martin Mans. Ze brengen het repertoire ten gehore van diverse cd’s die zij inmiddels uitbrachten. Eén ervan heeft de titel ‘De zee zingt’ en is wel heel speciaal van toepassing op dit vissersdorp.

De mannen van Urk zijn van oudsher verbonden met de zee en brengen dat in hun lied naar buiten. Op gevoelige wijze zingen zij over heimwee en vertrouwen en vullen met hun stoere stemmen de grootste kerken. Enkele titels van het zomerprogramma zijn: ‘Zij die de zee bevaren, Roll Jordan roll, en Rots der Eeuwen. Er komt ook klassiek en populair repertoire aan bod.

Tijdens het concert wordt de orgelbegeleiding verzorgd door het jonge talent Mark Brandwijk. De zangers Ioan Micu en Palle Jørgensen bespelen, naast hun zang, respectievelijk een taragot en een altviool. Ondanks de hoge kwaliteitseisen die aan de zangers worden gesteld, is er tijdens de concerten sprake van een ongedwongen sfeer, waardoor het bezoeken van een concert van de Urker MANS Formatie garant staat voor een avond ontspannen genieten.

Datum : zaterdag 2 juli 2016
Aanvang : 19.30 uur.
Locatie : Oude Kerk, Boulevard 109, Katwijk aan Zee
Reserveren : www.martinmans.nl of op de reserveerlijn: 06 – 25 39 19 03.

Comments

comments

DELEN