Zonovergoten Street4You! op het Andreasplein

Welzijnskwartier organiseert elk jaar rond de zomer Street4You! straatspeeldagen in de vijf dorpskernen van Katwijk. Op woensdag 9 september was het tijd voor alweer de laatste van het seizoen op het Andreasplein in Katwijk aan Zee.

Het was heerlijk weer en ruim 200 kinderen en zo’n 60 ouders en buurtbewoners deden mee met de sportieve, gezonde, creatieve en culturele activiteiten. Over het hele plein was er van alles te doen en te beleven voor jong en oud. De kinderen maakten heerlijke gezonde smoothies van vers fruit, ze konden zich in het zweet fietsen op een mountainbike parcours, er werden graffitikunstwerken gespoten, er werd gedanst, geschilderd en een pannavoetbal- en tennistoernooi gespeeld. Voor de allerkleinsten was er een springkussen, schmink en een stand waar ze hun nagels konden versieren. Voor de ouders en buurtbewoners was een koffiecorner ingericht waar gezellig bijgepraat werd.

Dankzij een bijdrage van JOGG Katwijk (Jongeren op Gezond Gewicht) waren er 300 flesjes water waarmee de deelnemers gratis hun dorst op een gezonde en verantwoorde manier konden lessen om even bij te komen van alle drukte. Hier werd de hele middag dankbaar gebruik van gemaakt.

De middag vloog voorbij en al snel kwam een einde aan de laatste Street4You! straatspeeldag van 2015. Speciale dank gaat uit naar de jonge vrijwilligers van Factory De Schuit en Scum en een aantal buurtbewoners die hebben geholpen met de activiteiten en het opruimen van het plein!

Gelukkig gaat Street4You! in 2016 gewoon weer verder. Vanaf het voorjaar van 2016 start een nieuwe ronde straatspeeldagen met een vernieuwd programma.

Wil jij daar ook over meedenken en volgend jaar de handen uit de mouwen steken?
Stuur dan een mailtje naar: nadinedekoning@welzijnskwartier.nl We kunnen je hulp goed gebruiken!

Foto’s van deze dag zijn te vinden op de jongerenwebsite www.kattuk.nl.
Meer informatie over de Street4You straatspeeldagen is te vinden op www.welzijnskwartier.nl