Marente start een school voor mantelzorgers. De school begint in februari met drie praktische workshops, waarin professionele zorgverleners hun kennis en vaardigheden delen met geïnteresseerden.

Erg leerzaam voor mensen die zorg dragen voor een familielid of kennis. De drie onderwerpen van de workshops zijn dagelijkse verzorging thuis, verpleegkundige handelingen en het gebruik van hulpmiddelen.

Basis van zorgverlenen

Voor mantelzorgers en zorgverleners is het een dagelijkse bezigheid: het wassen van de naaste of cliënt. Mantelzorgers zijn hier vaak juist niet voor opgeleid. Lenny Vleugel van Marente: “Wij doen voortdurend aan scholing voor ons personeel. Deze kennis gebruiken wij nu ook om mantelzorgers en vrijwilligers de basis van het zorgverlenen te leren. Als je voor een ander zorgt, wil je dat immers zo goed mogelijk doen. In eenmalige bijeenkomsten leren we hoe iemand een naaste kan helpen bij onder andere opstaan uit bed, of rondom medicatie. Dit doen we in onze praktijklokalen waar we ook kunnen oefenen met levensechte trainingspoppen.”

Drie thema’s
Drie workshops met drie thema’s. 9 februari is het onderwerp de dagelijkse verzorging thuis; onder andere aankleden, opstaan, douchen en lopen. Bij de workshop verpleegkundige handelingen op 16 februari deelt de zorgverlener kennis over medicatie, slikproblemen en het toedienen van zuurstof. De derde workshop op 21 februari focust op de hulpmiddelen die nodig kunnen zijn bij de mantelzorg.

Meer informatie
Alle workshops vinden plaats van 14.00 tot 16.00 uur in de Mariënhaven in Warmond. Iedereen is welkom. U kunt zich aanmelden op www.marente.nl/workshop of 071 409 32 23. Kom vooral uw ervaringen en kennis uitwisselen; dat zullen onze zorgverleners ook doen.

Foto: Pixabay

Comments

comments

DELEN