Woensdagavond moest een zwangere vrouw met spoed naar het ziekenhuis vervoerd worden nadat zij op de Katwijkse boulevard bedreigd was door niet-Nederlandse personen.

De zwangere vrouw zat in een auto met twee mannen en een andere vrouw, toen zij bedreigd werden door verschillende personen van niet-Nederlandse komaf. De aard en de ernst van de bedreigingen zijn niet bekend, maar de bestuurder van de auto is met hoge snelheid weggereden en stopte bij het Shell tankstation bij de N206. De zwangere vrouw zou beelden van de bedreiging aan een medewerker van het tankstation hebben laten zien, waarop hij de politie alarmeerde. De zwangere vrouw was dusdanig geschrokken dat zij pijn in haar buik kreeg. Er kwam een ambulance met spoed ter plaatse, die de vrouw naar het ziekenhuis vervoerde.

Een woordvoerder van Politie eenheid Den Haag liet aan RTV Katwijk weten dat er een onderzoek loopt naar de bedreigingen. De nationaliteit van de verdachten is onbekend en er is voor de politie vooralsnog geen reden om aan te nemen dat zij bewoners van het AZC zouden zijn. Er is bij de leiding van het AZC geïnformeerd, maar zij konden geen bijzonderheden melden.

Hoe de toestand van de zwangere vrouw op dit moment is, is niet bekend.

Vorig artikelGrote brand bedrijventerrein ’t Heen
Volgend artikelStraatvoetbaltoernooien jongerenwerk Welzijnskwartier van start