Op zaterdag 24 oktober 2015 organiseerde zwembad Aquamar de Wintertijd Challenge. Deze actie was bedoeld om geld op te halen voor stichting Spieren voor Spieren.

Deze stichting maakt op dit moment meerdere onderzoeken mogelijk naar verschillende spierziektes.

Zaterdagochtend tussen 06.00 en 08.00 uur kwamen ruim 120 mensen banen zwemmen in het 50-meter sportbad voor het goede doel. Na het zwemmen kregen de deelnemers als beloning een lekker zwemontbijt.

Deelnemers betaalden een deelnamebedrag van 5 euro en velen doneerden nog wat extra voor het goede doel. De gehele opbrengst kwam uit op ruim 1.000,- euro. Ook Aquamar’s kindambassadeurs, de Katwijkse Jay (10) en Wesley (5) van Iterson, hebben samen met hun ouders meegedaan aan de challenge.

Vorig jaar is duidelijk geworden dat Jay en Wesley lijden aan Syndromale Limb Girdle Spierdystrofie, een spierziekte die hun mogelijkheid tot sporten, spelen en zwemmen aanzienlijk beperkt. Zwembad Aquamar bedankt alle deelnemers en hoopt met deze bijdrage meer onderzoek naar spierziekten mogelijk te maken.

Op de foto Dick van der Bent (links) directeur van Sportbedrijf Katwijk en marketingmedewerker Thirza van Schie (rechts) reiken de cheque uit aan Spieren voor Spieren ambassadeurs Jay en Wesley van Iterson (midden).